Page 38 - Revista Ziua Cargo
P. 38

RENAULT TRUCKS
Delanchy a primit
primul Renault D Z.E.
de serie
Grupul Delanchy, unul dintre cei mai mari operatori francezi de transport de fructe de mare și produse proaspete, care utilizează un prototip Renault Trucks D integral electric din 2017, a primit, recent, primul camion de serie model D Z.E. care a ieșit de pe linia de producție.
  P entru a ține pasul cu schim- bările care au loc în transportul urban, Renault Trucks, un pio- nier în domeniul electro-mobilității, lucrează intens, de câțiva ani, la cea de-a doua generație a sa de camioane
electrice.
Indiferent de cât de stricte ar fi
limitările impuse în zonele urbane, vehiculele din gama Renault Trucks Z.E. pot continua să opereze fără pro- bleme. Ele reprezintă soluția perfectă pentru a proteja calitatea aerului și pentru a reduce congestia traficului, deoarece permit livrări silențioase, în afara orelor de program, și nu gene- rează emisii poluante sau CO2.
Gama Z.E., constând în Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E., de la 3,5 la 26 t, acoperă toată paleta de utilizări urbane, de la distribuție și livrare de mărfuri, la colectarea deșeurilor. Master Z.E. este disponibil, deja, din 2018, iar modelele D și D Wide Z.E. au început să fie produse în fabrica de la Blainville- sur-Orne.
Versiune special proiectată, de 16 t, a Renault Trucks D Z.E. este ide- ală pentru livrările urbane și sub tem- peratură controlată. Renault Trucks D Wide Z.E. este disponibilă și în versiu- ne de 26 t, pentru o colectare eficientă a deșeurilor.
D și D Wide Z.E., perfecte pentru oraș
Un Renault Trucks Z.E. de gamă medie se poate lăuda cu o autonomie de până la 300 km, în funcție de utili- zare și de configurația bateriilor. De fapt, pachetul de baterii este cel mai scump element, atunci când cumperi un cami- on electric. Pentru Renault Trucks, nu se pune problema compromiterii sarcinii utile sau a eficienței costurilor, deci vor fi disponibile mai multe game de autonomie, special croite pentru a se potrivi necesităților exacte ale clienților.
Datorită încărcării rapide DC, ba- teriile litiu-ion ale Renault Trucks D
CAMIOANE ȘI SERVICII
 38 .................................................................................................................................................. august 2020



















































































   36   37   38   39   40