Page 39 - Revista Ziua Cargo
P. 39

  Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. pot fi încărcare complet în 1-2 ore, prin intermediul conectorului de 150 kW Combo CCS. Pentru încărcarea AC peste noapte, timpul de încărcare completă a unei baterii de 300 kWh este de 12 ore. În acest caz, este su-
ficientă o priză trifazică industrială 380v 32A. Pentru un grad maxim de flexibilitate în ceea ce privește utiliza- rea și carosarea, Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. sunt echipate cu o priză de putere cu interfață mecanică standard.
Parteneri timp de 50 de ani
Renault Trucks și Grupul Delanchy colaborează, deja, de peste 50 de ani. Din 2017, Delanchy are în utilizare un prototip Renault Trucks D de 13 t inte- gral electric, pentru a face livrări la Halele Lyon – Paul Bocuse. Livrările sunt realizate la anumite ore, pentru a nu deranja liniștea și pacea reziden- ților.
Pentru Grupul Delanchy, ca și pen- tru Renault Trucks, transportul urban trebuie să se îndrepte rapid către mo- bilitatea electrică, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în centrele orașelor și pentru a acționa împotriva emisiilor globale de CO2, astfel că specialistul în transporturi frigorifice a decis să comande primul camion D Z.E. de 16 t care a ieșit de pe linia de producție de la Blainville-sur-Orne (Calvados).
„În calitate de contractor de servicii de transport cu angajament în ceea ce privește mobilitatea electrică, am fost nerăbdători să ne implicăm în dez- voltarea unei soluții de livrări cu emisii zero pentru centrele orașelor”, explică Yannig Renault, director tehnic al gru- pului Delanchy. „Am putut testa și valida această tehnologie, datorită pro- totipului Renault Trucks D 100% elec- tric, de care am fost mulțumiți, atât în termenii exploatării, cât și în cei ai întreținerii.”
Grupul Delanchy încă este în curs de a decide unde să aloce acest nou camion, 100% electric, care va merge fie la Paris, fie la Lyon, pentru curse de aproximativ 110 km. Dintre cele 1.000 de vehicule ale Grupului, acest camion se alătură unei flote de 340 de camioane destinate operațiunilor de distribuție.
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.com
  august 2020 ................................................................................................................................................ 39
 CAMIOANE ȘI SERVICII
























































































   37   38   39   40   41