Page 53 - Revista Ziua Cargo
P. 53

     Romeo Dumitru
Adriana Pălășan
Cristi Vasiliu
Camelia Slivneanu
de dezvoltare s-a redus, de-a lungul anilor, din ce în ce mai mult, iar oa- menii sunt mulțumiți cu ceea ce au. Salarizarea este destul de bună și nu am văzut, prea des, eforturi de a trece de a un nivel la altul. Pe de altă parte, la nivel european există standarde de performanță, revizuite constant, com- petențele extinzându-se către întreaga zonă de supply chain, de la o super- specializare, la un cumul de cunoștințe și la un cumul de operațiuni, nu numai din domeniul sau departamentul unde lucrează specialistul”, a declarat pre- ședintele ARILOG, observând că evo- luția rapidă din domeniul tehnologic generează chiar mai multe provocări cărora trebuie să le facem față. „Îmi place foarte mult să folosesc o expre- sie. Dacă nu suntem atenți, vom fi expirați! Iar, aici, contează mediul, compania și dorința personală de a studia, de a ști mai multe”, a conclu- zionat Adriana Pălășan.
În fond, chiar și în lipsă de altceva, instrumente și informații pot fi găsite pe net și sunt la dispoziția tuturor.
Tu ce ai făcut, astăzi, ca să nu ieși, mâine, din termenul de garanție?...
Meda IORDAN
meda.iordan@ziuacargo.ro PUBLICITATE
tic de organizare a activității din logisti- că, managerii alocând și delegând activitățile operaționale stricte, nu și activitățile de coordonare. Este un context în care se află, în mod con- stant, în criză de timp. „Gestionează activități pentru că nu au oameni să o facă, situație în care cei din logistică sunt plătiți foarte bine pentru activități operaționale, care ar putea fi făcute de angajații din subordine. Aș face un apel la directorii generali sau acționarii din companiile românești și internațio- nale să înțeleagă importanța pregătirii permanente, de către manageri, a oa- menilor aflați în subordine. Astfel, poate fi inclusiv asigurat un plan de suc- cesiune”, a afirmat Adriana Pălășan.
Ea a dat ca exemplu situația în care din companie pleacă un director de logistică. „În cele mai multe cazuri, nu va exista o persoană, pe care să o repoziționezi, să ocupe o poziție su- perioară ierarhic, cu un minimum de investiții. De fapt, fiecare manager de logistică are în subordine, pe nivelul imediat următor, 2 sau 3 persoane, care sunt extrem de specializate pe anumite domenii, dar care nu se pot adapta ușor rolului de manager.”
Plafonați?
Dar, până la urmă, totul pleacă de la dorința fiecăruia de a se dezvolta. „În zona de logistică, această dorință
  LOGISTICĂ





















































































   51   52   53   54   55