Page 32 - Demo
P. 32

MERCEDES-BENZ
Pentru astăzi...
și pentru mâine
La sfârșitul lunii septembrie, Mercedes-Benz a organizat un eveniment important, sub titulatura „Shaping the NOW and NEXT”, în care și-a prezentat noile produse ale fabricii din Wörth și a oferit o privire mai îndeaproape asupra viitorului mobilității sustenabile.
  D intre noile produse pe care le-a adus în atenția publicului prin intermediul platformei online destinate acestui eveniment, a ieșit imediat în evidență prototipul ve- hiculului electric pe baterii eActros, destinat transportului greu de distri- buție. Noutatea absolută o reprezintă faptul că acest vehicul va intra în pro- ducția de serie la Wörth în cursul anului 2021. Modelului eEconic, pro- iectat special pentru aplicații municipa- le și construit pe platforma eActros, îi va veni rândul, în producția de serie,
în 2022.
Modelele electrice vor fi asamblate
pe lângă camioanele convenționale, în cadrul unui proces flexibil. Construc- ția diferitelor tipuri de vehicule va fi in- tegrată cât mai mult posibil, structura de bază a vehiculului fiind construită pe bandă indiferent că va primi motor convențional sau electric. Instalarea componentelor neconvenționale se va face în cadrul unui proces separat. Lucrările de convertire a clădirii și de
pregătire a proceselor durează deja de un an.
eActros a fost prezentat pentru prima oară la IAA 2016, iar, în 2018, o nouă versiune, redezvoltată, a intrat în teste operaționale la clienți, acestea relevând faptul că prototipul este per- fect pentru distribuția grea, cu o auto- nomie de 200 km, care s-a dovedit a fi realistă, indiferent de trafic. Dar cei de la Mercedes-Benz anunță faptul că vehiculul de serie va fi în mod sem- nificativ superior prototipului existent, în multe zone, cum ar fi autonomia, puterea și siguranța.
Dar noutățile abia sunt la început. Pentru a răspunde chiar mai bine diverselor cerințe ale transportatorilor, Mercedes-Benz Trucks a adăugat două modele noi gamei sale Actros: F și Edition 2.
Actros F
Noul Actros F își va face debutul pe piață în luna ianuarie a anului viitor,
în cele 24 de țări ale UE și într-o se- lecție de țări din afara Uniunii.
Proiectat special pentru pură funcțio- nalitate, Actros F este potrivit pentru clien- ții care, de exemplu, caută pur și simplu un camion funcțional, separat față de toate complexitățile privind procesele lo- gistice și operaționale ale flotei lor. Acești clienți optează în mod conștient pentru un vehicul Mercedes-Benz, dar nu au ne- voie neapărat de toate inovațiile prezente pe cea mai recentă generație Actros.
Disponibil în 17 modele de asam- blare și cu volan numai pe partea stân- gă, F este ideal pentru transport de convenție și regional, în special ca vehicul pentru cutii mobile, pentru colectarea deșeurilor sau pentru silo- zuri. Cabina nou proiectată, în variante StreamSpace sau BigSpace, propune o lățime de 2,5 m și un tunel motor cu o înălțime de 120 mm și oferă un spațiu excelent pentru clasa sa, pre- cum și acces facil, cu numai 3 trepte.
Noul Actros F vine cu echipare standard Classic Cockpit și cu oglinzi
CAMIOANE ȘI SERVICII
 32 ............................................................................................................................................ octombrie 2020
















































































   30   31   32   33   34