Page 63 - Demo
P. 63

   mată completă, pentru a evita obsta- colele mobile sau staționare.
Se poate mai mult
Dintre noile sisteme de siguranță disponibile pentru noul Intouro, se dis- tinge pachetul opțional Sideguard Assist, sistemul de asistență la viraje, cu funcție de detectare a pietonilor. Acesta sprijină șoferul în viraje, în zo- nele aglomerate. Prevăzut cu sisteme radar, Sideguard Assist semnalează obstacolele mobile, precum pietonii sau bicicliștii, dar și pe cele staționare.
Datorită celor două sisteme de asistență, noul Intouro oferă un nivel de siguranță fără precedent pentru autobuze. Împreună cu ESP ca dotare standard și alte echipări de siguran- ță, noul Intouro îmbină toate tehnolo- giile de siguranță disponibile pentru autobuze, în prezent.
Economie
și flexibilitate
Autobuzul a fost gândit să acopere o paletă vastă de nevoi ale clienților, fiind oferit într-o gamă largă de confi- gurații. Un asemenea autobuz, cu po- dea ridicată și un compartiment gene- ros pentru bagaje, poate fi folosit ca autobuz școlar, pentru transferuri, dar
și pentru transportul angajaților sau excursii. Aerodinamica optimizată și caroseria ușoară, actualizată, asigură o și mai mare eficiență în materie de consum de carburant. În funcție de modul de operare al autovehiculului, consumul este cu până la 3% mai mic în varianta standard, față de generația anterioară, iar, cu pachetele opționale, consumul poate fi redus și mai mult.
Cockpit Basic
Zona șoferului este proiectată con- form principiilor ergonomice. Cockpit Basic are un volan multifuncțional și toate instrumentele sunt clar aranjate și ușor accesibile, fără ca șoferul să fie nevoit să-și schimbe poziția, pentru a le putea utiliza. Volanul multifuncțio- nal și afișajul color TFT de înaltă rezo- luție, cu meniul intuitiv, simplifică, în plus, sarcinile șoferului.
Interior și exterior
Compartimentul pasagerilor are un design modular, cu versiuni indivi- duale variind de la autobuze interur- bane strict orientate spre costuri, până la echipamente confortabile pentru călătorii. Scaunele sunt aranjate pe platforme și pot fi deplasate în partea din față fără nicio înclinare, în timp ce
facilități opționale precum scaunele TravelStar Eco sau seturile cu guri de ventilație și lumini de citire sunt dis- ponibile pentru călătorii de lux.
Caroseria reflectă limbajul clar al designului, pornind de la parbrizul ge- neros, grila specifică mărcii, faruri și până la pereții laterali drepți. Colțurile barei de protecție și ușa 1, care este realizată din tablă în zona inferioară, facilitează reparațiile.
Posibilități multiple
Noul Intouro este caracterizat, printre altele, și de versatilitate. Varie- tatea de echipamente acoperă aproa- pe orice utilizare posibilă și încearcă să ofere soluția potrivită pentru client. Acest lucru este posibil prin combina- ția individuală de motoare și lungimi: de la variantele cu două axe Intouro, Intouro M și K până la primul model cu trei axe din gamă, Intouro L.
• În varianta standard a noului Intouro, lungimea este de 12,18 metri, accesul se face pe cele două uși dis- ponibile, iar înăuntru pot lua loc, con- fortabil, pe scaune, maximum 55 de pasageri.
• Intouro M, cu o lungime de 13,09 metri și până la 63 de locuri, este po- trivit pentru un volum mare de călători. (În teorie, alte 44 de persoane au loc în picioare, ajungând la un total de 107.)
• Varianta Intouro K este cea mai scurtă, cu o lungime de 10,75 metri și o capacitate maximă de 47 de locuri pe scaune. Nu se vinde încă, dar ur- mează să fie disponibilă din toamna lui 2021.
• Intouro L este un model mai deo- sebit, fiind primul vehicul cu trei axe din serie. Acest model este dedicat volumelor mari de pasageri și activității de transport pe distanțe lungi, cu pre- cădere. Capacitatea locurilor pe scau- ne este sensibil mai mare față de modelele cu 2 axe, ajungând la 71. Acesta are lungimea de 14,88 metri și, asemenea modelului K, urmează să fie lansat în 2021.
Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro
 Cockpit Basic
octombrie 2020 ............................................................................................................................................ 63
 AUTOBUZE ȘI SERVICII










































































   61   62   63   64   65