Page 49 - ZIUA CARGO
P. 49

  Despre LOXXESS
LOXXESS AG este specializată
în proiecte complexe de logistică pentru industrie și comerț. Compania oferă soluții personalizate bazate pe concepte individuale.
Ca specialist în logistică, LOXXESS nu numai că optimizează achizițiile și distribuția de bunuri pentru parteneri, ci oferă și valoare adăugată în domeniile serviciului pentru clienți, finisarea produselor, e-business. LOXXESS AG are sediul în Tegernsee, la care se adaugă alte 26 de locații în Germania, Republica Cehă și Polonia, unde operează 600.000 mp de depozit.
 În cadrul interacțiunii dintre LOS și WMS, excepțiile sunt monitorizate în timp real și gestionate.
Astfel, controlul convențional „ex- post” este transformat într-unul în timp real, care îmbunătățește semnificativ calitatea și eficiența serviciilor.
„Suntem deosebit de încântați că putem sărbători un alt succes important cu SMILE, acum și la nivel internațio- nal”, a afirmat dr. Claus-Peter Amberger, membru în Consiliul de Administrație LOXXESS AG. „Comerțul online se confruntă cu un boom de ani de zile, ceea ce, în logistică, se traduce în pro- vocări, care necesită concepte noi. Cu SMILE, noi am implementat o abordare de succes, care nu numai că ia în con- siderare complexitatea comerțului online, dar asigură și satisfacția clienților și a angajaților”, a continuat el.
„La LOXXESS, inovația este o componentă integrală a ADN-ului nos- tru corporativ. Acest mare premiu con- firmă strategia noastră de a dezvolta noi soluții, care oferă o eficiență mai mare și sunt capabile să reflecte, în special, creșterea rapidă a volumului clienților noștri de comerț electronic. În același timp, dorim să felicităm toate companiile finaliste”, a declarat, la
rândul său, Christina Thurner, membru al Comitetului Executiv LOXXESS.
Premiul din partea publicului pentru cea mai bună prezentare a anului a revenit INTERLOG GROUP din Franța.
Câștigătorul publicului, MG2+, este un proiect în care colaborează patru pro- ducători concurenți (Carambar&Co, Cémoi, Ferrero și Mondelez) și doi fur- nizori de logistică (Interlog Logistic și FM Logistic). Obiectivul comun este acela de
a reduce numărul de camioane pe șosele și emisiile de gaze poluante. Acest proces inovator de pooling EDI duce la utilizarea, în regim de reciprocitate, a camioanelor, în relația cu comercianții cu amănuntul și alte canale de distribuție. Sunt, astfel, aliniate comenzile, având aceeași dată, ale unui comerciant, pentru toți cei patru producători, care fac parte din proiect, potrivit pentru companiile de retail care nu lucrează în sistem VMI (Vendor Managed Inventory) partajat. Această colaborare este posibilă datorită managementului procesului de pooling EDI, realizat prin intermediul turnului de control Interlog Logistic, cu sprijinul unui software dedicat.
Reamintim, ELA Award utilizează un format similar cu al „Ligii Campioni- lor”. Fiecare asociație națională membră este invitată să înscrie în competiție proiectul câștigător din țara respectivă, iar Proiectul Anului va fi selectat de un juriu european, format din 26 de spe- cialiști de înalt nivel din logistică, retail, industrie, consultanță, servicii sau din domeniul academic. Fiecare asociație membră ELA poate nominaliza un membru în juriu, care se poate angaja pentru o perioadă de trei ani.
Meda IORDAN
meda.iordan@ziuacargo.ro PUBLICITATE
  PIAȚĂ ȘI COMPANII



















































































   47   48   49   50   51