Page 30 - Revista ZIUA CARGO
P. 30

SECURITATE
Seifuri
pentru trailere
TAPA EMEA a prezentat, prin intermediul buletinului său oficial, Vigilant, un nou sistem de securizare a remorcilor
și semiremorcilor, denumit Freightsafe, care poate conduce
la o posibilă ameliorare a lipsei acute de soluții sigure de parcare din Europa.
  S upply chainurile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) sunt în continuă cău- tare de locații sigure pentru parcarea camioanelor care transportă bunuri de mare valoare, foarte tentante pen- tru hoți. Cea mai rapidă soluție pentru a acoperi această necesitate este de a încuraja parcările deja existente să îndeplinească standardele minime sta- bilite de către Cerințele de Securitate
pentru Parcări TAPA (PSR).
Dar, în prezent, aceste parcări, și
nu numai, pot beneficia de o soluție ino- vativă, dezvoltată de către Freightsafe și Bosch Secure Truck Parking, care susține nu numai că reinventează par- carea pentru trailere și securitatea trans- porturilor, ci și că abordează, de ase- menea, și o parte dintre problemele legate de lipsa de șoferi, de emisiile de CO2 și de introducerea generațiilor vii- toare de camioane decarbonizate.
Modelul de business al celor doi parteneri include, de asemenea, pune- rea la punct a unor pachete de asigu- rări care să susțină serviciul oferit, în
cazul în care Freightsafe nu se ridică la nivelul standardului pe care îl promite.
Seifurile pentru camioane sunt con- struite la comandă, pe baza unor mo- dele de vânzări sau leasing planificate în avans. Fondatorul companiei, Charlie Anderson, spune că primele două situri sunt deja în operare, cu două unități în Magdeburg (Germania) și încă una în portul suedez Trelleborg. Freightsafe este în curs de a contracta alte câteva locații în Suedia, la Jönköping, Malmö, Göteborg, Helsingborg și Stockholm, care vor fi operaționale în următoarele 12 luni.
Freightsafe spune că modulele sunt destinate instalării pe proprietăți existente și oferă oportunitatea șofe- rilor de a schimba trailerele și cursele cu ușurință și în siguranță. Panourile solare cu care sunt echipate oferă, de asemenea, o soluție sustenabilă pen- tru încărcarea și operarea unităților frigorifice, precum și a vehiculelor elec- trice, care vor înlocui camioanele diesel, în următorii ani.
Cum funcționează?
• Dispecerul rezervă o unitate Freightsafe, prin intermediul instru- mentului Bosch Secure Truck Parking.
• Fiecare unitate Freightsafe adă- postește un singur trailer, iar accesul este controlat de la distanță, de către furnizorul logistic care l-a rezervat.
• Odată ce trailerul este securizat, în zona interioară a modulului Freightsafe nu mai este permisă nicio mișcare.
• Orice mișcare va declanșa o alarmă conectată cu o echipă de intervenție 24/7 și care va fi chemată la fața locului.
• Modulele Freightsafe sunt acoperi- te 360°, la interior și exterior, de către camere de luat vederi de televiziune cu circuit închis, monitorizate non-stop de către un centru Bosch din Germania.
Avantaje
• Investitorii pot monetiza acest sistem, având în vedere deficitul cu- rent de 400.000 de locuri securizate și de 2.000 de locații de parcare numai în Europa.
• Clienții pot reproduce acest stan- dard de-a lungul rețelei Freightsafe.
• Operatorii de parcări existenți pot implementa o astfel de rețea și își pot monetiza mai bine infrastructura exis- tentă, fără riscuri financiare, deoarece Freightsafe investește întotdeauna pe propria cheltuială.
„Sunt sute, dacă nu mii de proprie- tăți din domeniul transportului rutier care sunt perfect potrivite să implementeze soluția noastră securizată de parcare,” spune Charlie Anderson. „Obiectivul nos- tru este de a sprijini această rețea exis- tentă să se dezvolte, locație cu locație, client cu client. Credem că secretul con- stă în scalabilitate. Poți construi foarte rapid o rețea de unități Freightsafe.”
sursa: Vigilant, februarie 2021 traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 GHID DE REDUCERE A COSTURILOR
30 .................................................................................................................................................. martie 2021







































































   28   29   30   31   32