Page 31 - Revista ZIUA CARGO
P. 31

Siguranță crescută
Noile camioane Renault Trucks T, T High și C sunt echipate standard cu faruri LED. Fiind mai apropiată de lumina naturală, lumina LED oferă șo- ferilor o mai bună percepție a contras- telor și culorilor. Acest lucru îmbunătă- țește în mod semnificativ vizibilitatea pe timp de noapte și, astfel, siguranța. Alte avantaje ale tehnologiei LED sunt fiabilitatea și longevitatea. Durata de viață a unei surse de iluminare LED este de până la 30 de ori mai mare decât a unui bec convențional.
De asemenea, au fost plasate lumini LED suplimentare pe interiorul ușilor, care iluminează pragul ușii, pen- tru o siguranță crescută pentru șofer atunci când urcă sau coboară din cabină pe timp de noapte.
Pentru o siguranță optimă pentru șoferi, încărcături și ceilalți participanți la trafic, sunt disponibile numeroase opțiuni, care includ un dispozitiv me- canic anti-efracție (blocare de siguran- ță a ușilor), camere și senzori de proxi- mitate, precum și uși vitrate care oferă o excelentă vizibilitate asupra pietoni- lor și bicicliștilor.
În fine, aplicarea de urgență a frânei de parcare reduce riscul unei mișcări neașteptate a vehiculului când șoferul părăsește cabina, prin bloca- rea automată a roților, pentru oprirea camionului.
Economii de combustibil de 3%
În primul rând, aerodinamica la nivelul cabinei a fost îmbunătățită, la grila frontală și au fost adăugate ex- tensii ale arcului roților, pentru îmbună- tățirea fluxului de aer.
În al doilea rând, vehiculele au fost prevăzute cu noi tehnologii pentru re- ducerea consumului de combustibil. Acestea includ o nouă versiune a sis- temului predictiv de cruise control Op- tivision și un sistem de cruise control optimizat, cu două moduri de condu- cere disponibile. „Eco on” este modul implicit și optimizează consumul de combustibil prin ajustarea accelerației, schimbarea treptelor de viteză, cruise control și decelerare, în timp ce „Eco off” permite șoferilor să selecteze modul de conducere. Un indicator oferă șoferilor informații în timp real în legătură cu stilul lor de conducere; cu cât mai mare este numărul de frunze cu atât mai economic șofatul.
O nouă funcție „Pulse and Glide” îmbunătățește și mai mult consumul de combustibil prin menținerea vitezei vehiculului în jurul valorii setate în Cruise Control (+/- 2km/h).
În fine, noile vehicule Renault Trucks T și T High sunt echipate stan-
dard cu anvelope de categoria A, cea mai eficientă de pe piață în termenii economiei de combustibil.
Noi oferte de servicii
Renault Trucks a dezvoltat o nouă tehnologie pentru actualizarea cu re- gularitate a software-ului vehiculului – în momentul în care clientul o cere – fără a fi nevoie de prezența lui la ser- vice.
Această nouă tehnologie este par- te a ofertei de întreținere „Excellence Predict", care permite producătorului să acționeze înainte de apariția unei avarii, oferindu-le, astfel, clienților mai multă liniște prin garantarea unei dis- ponibilități continue a vehiculului.
În termeni practici, oferta „Excel- lence Predict” asigură:
• Un plan de întreținere optimizat perfect adaptat utilizării vehiculului.
• Monitorizarea principalelor con- sumabile, cum ar fi bateria, discurile de ambreiaj și plăcuțele de frână.
• Tehnologie inovativă de prevenire a avariilor pentru 80% dintre compo-
nentele care ar putea cauza opriri neplanificate.
• Cooperare și colaborare între Renault Trucks și dealerii din rețeaua sa, care permite un management pro- activ al întreținerii vehiculului. Progra- marea unor intervenții grupate optimi- zează opririle.
În plus, experții din rețeaua Renault Trucks sunt capabili să rea- lizeze operațiuni de pre-diagnosticare, actualizare și modificare de setări la distanță. Acest lucru reduce numărul de vizite la service și optimizează pro- gramările.
În funcție de aplicație și kilometraj, intervalele de schimbare a uleiului pentru vehiculele echipate cu motoare de 13 litri Euro 6 vor fi extinse la 150.000 km sau 18 luni, ceea ce re- zultă în costuri mai reduse de întreține- re contractată (manoperă și piese), programe optimizate de întreținere cu mai multe opriri la service și economii suplimentare de combustibil.
adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
    mai 2021 ...................................................................................................................................................... 31
 CAMIOANE ȘI SERVICII









































































   29   30   31   32   33