Page 33 - Revista ZIUA CARGO
P. 33

  sens, ne-am stabilit obiectivul ambițios ca autocamioanele electrice să repre- zinte jumătate din vânzările noastre în Europa, până în 2030. Și aceste trei noi modele de autocamioane de mare tonaj pe care le lansăm acum marchează un pas uriaș către atinge- rea acestui obiectiv.”
Ofertă largă de soluții
Pe lângă vehiculele electrice, pro- gramul de electrificare Volvo Trucks include un ecosistem complet, cu nu- meroase soluții de service, întreținere și finanțare, precum și alte opțiuni, care pot facilita și accelera tranziția către transportul electrificat. Abordarea holistică îi va ajută pe clienți să rămâ- nă productivi și să dețină controlul asupra noii lor flote de vehicule elec- trice.
Gândindu-ne la viitor, chiar și transporturile de mare tonaj pe distan- țe lungi vor putea fi efectuate cu ve- hicule electrice. Pentru a răspunde acestor solicitări provocatoare atât pentru capacitatea mare de încărcare, cât și pentru o autonomie mai mare, Volvo Trucks intenționează să utilizeze pile de combustie cu hidrogen, pentru a genera electricitate.
„Această tehnologie se dezvoltă rapid și obiectivul nostru este, de ase- menea, să electrificăm transportul pe distanțe lungi folosind atât baterii, cât și pile de combustie”, afirmă Roger Alm. „Obiectivul nostru este să înce- pem să vindem autocamioane electri- ce cu pile de combustie în a doua parte a acestui deceniu și suntem în- crezători că o putem face.”
adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
    Date tehnice gama electrică
• Volvo FH, FM și FMX Electric: Autonomie de până la 300 km. Putere continuă de 490 kW. Cuplu maxim 2.400 Nm. Capacitatea bateriei de până la 540 kWh. Sarcină maximă în combinație (GCW) de până la 44 de tone.
• Volvo FE Electric: Autonomie de până la 200 km. Putere continuă de 330 kW. Cuplu maxim de până la 850 Nm. Capacitatea bateriei de până la 264 kWh. Sarcina maximă în combinație (GCW) de până la
27 de tone.
• Volvo FL Electric: Autonomie de până la 300 km. Putere continuă de 165 kW. Cuplu maxim de până la 425 Nm. Capacitatea bateriei de până la 396 kWh. Sarcina maximă în combinație (GCW) de până la
16 tone.
 mai 2021 ...................................................................................................................................................... 33
 CAMIOANE ȘI SERVICII




















































































   31   32   33   34   35