Page 26 - revista ZIUA CARGO
P. 26

   „Să ai idei de business este extrem de ușor și cu toții avem zeci de astfel de idei zilnic. Provocarea apare atunci când încerci să materializezi aceste idei, iar adevăratele dificultăți le întâmpini atunci când realizezi că o anumită idee este viabilă și încerci să inspiri echipa pe care intenționezi să o implici în noul proiect.”
– Viorel Angelescu
VIO TRANSGRUP
File de istorie
Apărută în anul 2000, compania Vio Transgrup a cunoscut
o dezvoltare constantă, țintind, încă de la început, segmentele de nișă – specializare pe țările din zona balcanică
și transport frigorific.
După o dezvoltare constantă, în 2014, flota era compusă din peste 40 de camioane și Vio Transgrup (VTG) era prima com- panie de transport cu capital româ- nesc care obținuse certificarea TAPA TSR 1 pentru transportul mărfurilor cu valoare ridicată.
Un an mai târziu, VTG câștiga con- cursul Romanian Transport Company of the Year (RTCY), impresionând ju- riul prin stabilitatea afacerii, prin refor- mele pe care le implementa pentru creșterea puterii organizaționale și, nu în ultimul rând, prin viziunea ambițioa- să și, totodată, coerentă legată de vii- tor. De altfel, Viorel Angelescu, direc- torul general și proprietarul companiei a primit, la aceeași ediție a RTCY, și Premiul pentru Management.
În 2018, progresele aduse de pu- nerea la punct a unei structuri mana- geriale bine conturate sunt evidente – firma gestiona aproximativ 200 de camioane, 50 fiind deținute de VTG și cifra de afaceri urca la peste 26 de mi- lioane de euro.
Pandemia nu a afectat performan- țele companiei, care a și-a continuat creșterea în ritm accelerat – a atins o flotă proprie de 100 de camioane, peste 180 de angajați și cifra de afa- ceri a depășit 33 de milioane de euro.
La începutul acestui an, VTG a fost achiziționată de International Alexander Holding – probabil cea mai spectaculoasă tranzacție din sectorul transporturi de pe piața românească de după 1989.
În luna iunie 2021, fondatorul Vio Transgrup a încetat din viață. Dumne- zeu să-l odihnească în pace pe Viorel Angelescu!
Iată câteva dintre momentele mar- cante în evoluția companiei, surprinse
Viorel Agelescu (mijloc) a primit, în 2015, trofeul Romanian Transport Company of the Year, câștigat de Vio Transgrup
 în paginile revistei ZIUA CARGO de-a lungul anilor.
septembrie 2014
Specializare pentru stabilitate
Specializare pe transportul frigo- rific și pe cel de valori și, în același timp, specializare geografică pe țările din zona balcanică, în special Grecia – acestea sunt ingredientele strategiei Vio Transgrup.
„TAPA TSR 1 este cel mai înalt ni- vel de securitate pentru transportul ru-
tier de marfă, Vio Trans fiind singura companie din Europa de Est cu aceas- tă certificare”, a precizat directorul ge- neral Vio Transgrup.
noiembrie 2014
Stabilitate și inițiativă
Surpriza acestei ediții a RTCY a reprezentat-o Vio Transgrup, o com- panie mai puțin cunoscută, dar care și-a etalat meritele incontestabile.
Obținerea locului trei în cadrul competiției vine ca urmare a dezvol-
  26 ...................................................................................................................................................... iulie 2021
PRO MEMORIA








































































   24   25   26   27   28