Page 25 - revista ZIUA CARGO
P. 25

  Dar chiar dacă încărcătura este în mâinile infractorilor, nu trebuie să îi lăsăm să doarmă liniștiți. Astfel, este o idee să ascundem o „casetă reac- tivă” între bunurile transportate, care poate, de exemplu, să pornească tem- porar pentru a transmite poziția la fie- care 2 ore. Dacă este pornită tot timpul, este posibil să nu mai fie la fel de eficientă. Astfel, cresc șansele re- cuperării mărfii.
Asedierea fortului
Dar, chiar dacă transportul este cel mai expus front, depozitele reprezin- tă, la rândul lor, o țintă atractivă. Dar apărarea unui sit este mai simplă, fiind vorba despre o clădire. Aici, pot fi im- plementate mai multe instrumente, atât active, cât și pasive, care pot trans- forma un depozit într-un adevărat fort.
Deci, nu numai sisteme de protec- ție externă (garduri, ziduri, uși cu alar- mă, bariere și paznici), ci și senzori și camere, care ne permit să mergem mai departe decât standardele impuse de cei mai exigenți clienți. Acestea sunt de natură să urmărească orice încercare de efracție, prin intercepta- rea atacatorilor când se află încă în afara perimetrului.
Cel mai periculos comportament
Toate situațiile trebuie să fie mo- nitorizate. În orice caz, este deschisă o procedură de verificare, încercând să prevadă orice tip de atac, de la cla- sica „gaură în zid”, până la acces de pe acoperiș sau la deschiderea ușilor în timpul verificării camionului. Este un joc continuu, imaginația infractorilor necunoscând limite. Cel mai periculos comportament? Furtul de tip „hit-and- run”, în care hoțul acționează foarte
rapid, intră, ia ce poate și pleacă re- pede. În aceste cazuri, totul depinde de viteza cu care sunt activate proce- durile de securitate și de rezistența barierelor fizice care trebuie imple- mentate pentru întârzierea încercărilor de efracție.
sursa: Vigilant, iunie Francesco Giannini, manager general Multiprotexion traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
PUBLICITATE
  ACTUALITATE

























































































   23   24   25   26   27