Page 27 - revista ZIUA CARGO
P. 27

    tării corecte și, totodată, plină de curaj a companiei.
Transport frigorific, transport de va- lori și obținerea, în premieră pentru un transportator din Estul Europei, a certifi- catului TAPA TSR 1, axarea pe transpor- turi în zona țărilor balcanice... Vio Trans- grup este o companie de transport care nu a uitat să investească în modernizare.
Juriul a decis să acorde companiei și Premiul pentru Stabilitate Financiară.
septembrie 2015
Curajul de a deschide drumuri
Compania Vio Transgrup se afirmă, în primul rând, prin curajul de a porni la drum pe „poteci” mai puțin străbătute de cărăușii români, prin a-și asuma respon- sabilități nu lipsite de riscuri, dar care conduc la un grad înalt de specializare. Iar rezultatele sunt pe măsură.
„Sunt un om care trăiește din provocare și mare parte din succesul pe care l-a avut Vio Transgrup s-a datorat faptului că alături de mine au venit și alți oameni, care au crezut că se pot face lucruri mărețe doar cu o doză de curaj și cu un foarte mare grad de implicare.” – Viorel Angelescu.
noiembrie 2015
Cărți bine jucate
Vio Transgrup a câștigat concursul Romanian Transport Company of the Year 2015.
Compania și-a adjudecat, de aseme- nea, Premiul pentru Popularitate, în timp
ce directorul general, Viorel Angelescu, a primit Premiul pentru Management.
Compania dâmbovițeană a reușit să impresioneze juriul prin rezultatele tot mai bune, prin reformele pe care le implementează pentru creșterea puterii organizaționale și, nu în ultimul rând, prin viziunea ambițioasă și, toto- dată, coerentă, legată de viitor.
ianuarie 2018
Receptivi
la schimbare
Pentru Vio Transgrup, drumul de la o firmă mică, de familie, către o companie cu structură bine definită și viziune strategică de dezvoltare a trecut printr-un punct de reconfigurare.
„Mă consider 100% antreprenor, însă nu pot fi sigur în legătură cu ca- litățile mele de manager. Momentul de cotitură a apărut în 2010, când am realizat că avem nevoie de ceva mai mult. Era cazul să renunțăm la aborda- rea empirică, haiducească, pe care o avusesem până atunci și să scoatem în față oameni care să știe să vândă
serviciile noastre și să ne facă re- marcați”, a declarat Viorel Angelescu.
iulie 2018
Conducerea Vio Transgrup a decis relativ recent să intre pe piața servi- ciilor logistice, ca o dezvoltare normală a unei activități de transport de succes.
„În accepțiunea noastră, industria de transport din România a parcurs, în ultimii 4-5 ani, o perioadă de mutații, reașezări și ajustări, generate de pro- cesul de reformă, care urmărește cre- area și fundamentarea unei piețe si- milare celor din țările membre UE”, ne-a explicat Viorel Angelescu.
iunie 2019
Accent pe strategie
Accesarea noilor segmente de piață a adus și importante schimbări interne. Practic, s-a făcut trecerea de la compania în care deciziile erau luate aproape în exclusivitate de patron, către compania care funcționează pe bază de reguli și sisteme.
„În spirit de glumă, finalizarea procesului de transformare m-a făcut să pot alege mult mai ușor între tele- foanele mobile, atunci când vine mo- mentul să cumpăr unul nou. Acum bateria mă ține și câte două zile, in- diferent de modelul ales”, a explicat Viorel Angelescu.
februarie 2021
International Alexander Holding, proprietar oficial al Vio Transgrup
Grupul IAH a obținut acordul de la Consiliul Concurenței și a devenit oficial proprietar al Vio Transgrup, la finalul anului 2020.
Vio Transgrup va continua să func- ționeze ca entitate distinctă în cadrul hol- dingului, păstrându-și, totodată, numele.
Radu BORCESCU
radu.borcescu@ziuacargo.ro
    iulie 2021 .................................................................................................................................................... 27
„Un lucru este cert: putem crea schimbări, ne putem adapta la ele, sau ne putem împotrivi lor, dar, oricare ar fi opțiunea pe care o alegem, schimbarea se va întâmpla.” – Viorel Angelescu
„Sentimental, am rămas 100% implicat în firmă, însă, din 2017,
a devenit evident că lucrurile pot funcționa și fără mine. S-a creat un grup de manageri care au câștigat respectul celorlalți colegi. Este rezultatul măsurilor implementate în ultimii ani.” – Viorel Angelescu
 „Angajații rar așteaptă transparență deplină, însă își doresc să fie tratați cu sinceritate și respect, motiv pentru care lipsa comunicării poate costa firma.”
– Viorel Angelescu
 PRO MEMORIA




























































   25   26   27   28   29