Amenzi pe autostrăzi

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au aplicat 2.411 sancțiuni contravenționale șoferilor prinși că nu respectă legislația, în timpul unei acțiuni desfășurate, în perioada 6-12 martie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului.

Astfel, au fost aplicate 557 de sancțiuni persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 499 celor care nu foloseau centura de siguranță.

De asemenea, au fost aplicate 40 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 30 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 357 pentru nerespectarea OG nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni persoanelor aflate sub influența alcoolului la volan, 27 pentru staționarea pe banda de urgență, 12 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru mers pe sens opus și una pentru conducere agresivă.

Polițiștii au reținut 135 de permise de conducere și au retras 75 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 11 infracțiuni.

Acțiunile polițiștilor Brigăzii Autostrăzi vor continua și în perioada următoare.

Exemple prezentate de IGPR:

1. La data de 10 martie, polițiști Biroului de Poliție Autostradă A2 au depistat un bărbat  care a condus sub influența băuturilor alcoolice un autoturism. În urma controlului efectuat și a testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorului auto fiindu-i întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

2. La data de 10 martie, în jurul orei 00.21, în urma opririi și controlului unui autovehicul, a fost depistat un bărbat care conducea sub infleunța substanțelor psihoactive un autoturism. Astfel, în urma testării cu aparatul Drugtest, s-a constatat că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină). Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

3. La data de 9 martie, în jurul orei 21.00, un bărbat a condus un autoturism, pe tronsonul de autostradă A1, situat între Boița și Sibiu, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

4. La data de 11 martie, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A2 au înregistrat cu aparatul radar, la km 20, calea 2, un autovehicul care circula cu 160 km/h. După momentul opririi, conducătorul auto ar fi coborât de pe locul șoferului și ar fi mers prin fața autoturismului la locul pasagerului dreapta-față. Atât conducătorul auto, cât și pasagerul dreapta față au susținut că, în momentul opririi, la volanul autoturismului se afla pasagerul din dreapta-față, fapt care nu corespunde cu realitatea.

Ambele persoane au fost testate la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ulterior, au fost conduse la sediul Biroului de Poliție Autostrada A2, fiind testați cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină pentru conducătorul auto. A fost întocmi dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întrucât, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, conducătorul auto figura cu dreptul de a conduce anulat.

Ca urmare a documentării complete a dosarului penal constituit și a administrării probatorului în cauză, începând cu data de 12 martie a.c., față de conducătorul auto, în vârstă de 42 de ani, din municipiul București, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 12 martie a.c., Parchetul de pe Lângă Judecătoria Cornetu a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de conducătorul auto.

5. La data de 11 martie, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu-Vâlcea au depistat un bărbat, care conducea cu 201 km/h un autoturism. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 120 de zile.

6. La data de 10 martie, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac au depistat în trafic o autoutilitară, iar, în urma controlului, s-a constatat ca șoferul, un bărbat, de 63 de ani, a utilizat altă cartelă tahograf decât cea emisă pe numele său.
Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională și imobilizarea ansamblului rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.