Amenzi pentru companiile care nu respectă legislația privind deșeurile

Sancțiunile pentru firmele care au un management defectuos al deșeurilor pornesc de la 20.000 de lei și se cumulează, putând ajunge la 120.000 de lei, explică Daniela Dobre, CEO-ul companiei Green Environment Support, un business cu o cifră de afaceri de două milioane de lei, în 2021. 

Daniela Dobre

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Foarte multe companii nu conștientizează importanța conformării cu legislația de mediu. Printre obligațiile firmelor în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, se numără: colectarea selectivă a deșeurilor generate din activitate și depozitarea acestora în spații special amenajate, ferite de intemperii și etichetate; deținerea unor contracte cu colectori autorizați pentru fiecare tip de deșeu; păstrarea documentelor de predare ale deșeurilor (de exemplu: formularul de încărcare/descărcare – anexa 3, avizul de însoțire a mărfii); menținerea unei evidențe a gestiunii deșeurilor actualizată lunar și prezentarea acesteia în caz de control; realizarea raportării anuale privind deșeurile generate către Agenția pentru Protecția Mediului Județeană. 

Ce poți face să ai un business prietenos cu mediul?

  • Să folosești resurse regenerabile
  • Să colectezi selectiv deșeurile și să le predai unor colectori autorizați în vederea valorificării lor
  • Să reduci cantitatea de deșeuri generate prin reutilizare
  • Să montezi senzori pentru a economisi energie
  • Să renunți la flota de mașini și să încurajezi car sharing (mașini electrice) sau a deplasărilor cu transportul în comun
  • Să utilizezi mijloacele electronice de stocare în detrimentiul celor în format tipărit. ,

Green Environment Support, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața românească a serviciilor de consultanță de mediu, și-a publicat rezultate financiare, în creștere, pentru 2021, și nunță planuri de dezvoltare și digitalizare pentru anul în curs, pentru care a bugetat suma de 11.000 de euro. Compania a încheiat primul an de pandemie cu un profit de 26%, în urma scăderii cheltuielilor cu mutarea operațiunilor în mediul online.

Cifra de afaceri înregistrată, în 2021, este de 2 milioane de lei, cu 13% în creștere față de anul precedent. Conducerea companiei anunță păstrarea trendului de evoluție pozitivă și în 2022, cu o cifră de afaceri estimată de 2,4 milioane de ei, iar creșterea de 12% a încasărilor din prima jumătate a anului susține această prognoză.

Green Environment Support furnizează companiilor servicii în vederea conformării la legislația de mediu: consultanță, audit, managementul deșeurilor, raportări către instituțiile statului, precum și întocmirea actelor de reglementare în ceea ce privește protecția mediului, necesare oricărui agent economic autorizabil, în funcție de codul CAEN deținut.

„Bazele acestei afaceri au fost puse în 2011, din pasiunea de a schimba ceva în ce privește gestionarea eficientă a deșeurilor, fiind identificată această nevoie în piață. La început, majoritatea clienților noștri aparțineau domeniului HORECA, însă, odată cu trecerea timpului, diversificarea portofoliului de clienți s-a produs în paralel cu cea a expertizei echipei noastre, datorită specialiștilor care ni s-au alăturat”, a declarat Daniela Dobre, CEO Green Environment Support.

Obiectivul principal în 2022: îmbunătățirea vizibilității în piață și digitalizare

Compania a încheiat 2020, primul an pandemic, cu o scădere de 3% a CA YOY („year-over-year”), însă a punctat în evoluția financiară cu o creștere a profitului de la 18% la 26% pe fondul eliminării cheltuielilor aferente funcționării punctului de lucru și reducerea cheltuielilor de transport. Chiar și în condițiile mutării în online a majorității operațiunilor, numărul angajaților companiei a rămas constant, în perioada 2020-2022.

Creșterea eficienței reprezintă o prioritate, în 2022, prin digitalizarea completă a proceselor interne, ceea ce va duce la îmbunătățirea calității serviciilor și alocarea unui timp mai mare pentru consilierea clienților companiei. Astfel, mărimea și experiența echipei diferențiază Green Environment Support față de concurență, oferindu-i o bază stabilă pentru atingerea unui alt obiectiv important stabilit, pentru 2022, pe lângă creșterea cifrei de afaceri: îmbunătățirea vizibilității în piață.

„Ne mândrim cu aproape 30 000 de ore de consultanță oferite agenților economici și aproape 200 de controale efectuate de autoritățile în domeniu și trecute cu bine de clienții noștri. Este dovada profesionalismului nostru, exact ceea ce ne doream atunci când am fondat Green Environment Support: să găsim cele mai eficiente soluții ce pot fi implementate pentru a respecta pe deplin legislația, totodată eficientizând costurile agenților economici. Astfel, ajutăm și mediul înconjurător, dar și mediul de afaceri”, spune CEO-ul companiei.

Green Environment Support este certificată pentru sistemul de management de mediu conform EN ISO 14001:2015 și EN ISO 9001:2015 de către SRAC Certpartener IQNet.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.