Aprilie a animat recrutările

Candidații români și-au intensificat căutările pentru un nou job, în luna aprilie, și au înregistrat, în medie, între 5 și 7 aplicări fiecare, potrivit datelor platformei de recrutare online BestJobs. Dintre cele aproape 600.000 de aplicări, peste 20% au primit răspuns direct în platformă, angajatorii folosind tot mai des această opțiune pentru a stabili detaliile următoarelor etape. 

Peste 150.000 de candidați au fost activi în luna aprilie pe platforma BestJobs, în căutarea unor noi oportunități de muncă. Dintre aceștia, 35% au făcut parte din segmentul de vârstă 25-34 de ani, răspunzând nevoii crescute de candidați pentru rolurile de nivel intermediar. Activi au fost și tinerii de 18-24 de ani, acoperind aproape 20% din totalul candidaților care și-au căutat job, în luna aprilie. 

Domeniile care au atras cele mai multe aplicări în luna aprilie au fost Vânzările, cu 100.000 de aplicări, Management-ul, cu 80.000 de aplicări și Financiar/ Contabilitate, cu 55.000 de aplicări

În ultima lună a crescut foarte mult și interesul pentru rolurile în Call Center, poziția care a înregistrat peste 6.000 de aplicări fiind una de agent Call Center pentru o companie din vânzări. În plus, expresia „call center” se află în topul interogărilor realizate pe platforma BestJobs, alături de „contabil”, „inginer” sau „șofer”.

„Observăm și că interesul pentru joburile remote rămâne constant, pozițiile care precizează posibilitatea de a lucra de la distanță, chiar și parțial, atrăgând aproape 20% dintre aplicări. Mai mult, expresia «remote» rămâne în topul căutărilor, la mică distanță de căutările pentru «part time», ceea ce poate însemna că o bună parte dintre candidați caută un job suplimentar, cu program flexibil și care să le permită să își desfășoare activitatea de oriunde”, spune Ana Vișian, marketing manager BestJobs. 

În ultimele 30 de zile, cei mai activi candidați au fost în București/ Ilfov, cu 270.000 de aplicări, Timiș, cu 93.000 de aplicări și Cluj, cu 75.000 de aplicări. 

Printre companiile care au atras cele mai multe CV-uri se numără LIDL Discount, Bosch Service Solutions și ING România, joburile publicate de acestea pe BestJobs înregistrând 3% din volumul total de aplicări. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.