Bacău: 48 de autobuze electrice BYD vor fi livrate de New Kopel Car Import

Un număr de 48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Iar import către municipalitatea din Bacău.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România, a semnat cu Primăria Bacău un acord-cadru pentru furnizarea a 48 de autobuze electrice de 12 m, 48 de stații de reîncărcare lentă si 16 stații de reîncărcare rapidă, cu o valoare totală a investiței de 145,1 milioane de lei.

Este cea mai importantă licitație câștigată anul acesta de New Kopel Car Import, după cele din Constanța (20 autobuze), Buzău (9 autobuze) și Aeroportul din Cluj (un autobuz electric, special proiectat pentru servicii aeroportuare, în vederea transferului pasagerilor între terminale și aeronave), ultimul fiind o premieră națională.

Reprezentantul New Kopel Car Import și primarul Lucian Stanciu-Viziteu

Cele 48 de autobuze au termen de livrare de 11 luni și sunt model BYD K9UD, din tipodimensiunea de 12 m, cu podea complet coborata, capacitate de transport de 88 de pasageri (din care 35 pe scaune) si cu facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Ele sunt echipate cu sisteme de climatizare/încălzire, informare și numărare călători, precum și cu echipamente de supraveghere video și gestiune/management al vehiculelor.

Autobuzele BYD K9UD au o autonomie de transport de minimum 200 km în condiții reale de trafic specifice Municipiului Bacău (vara/iarna, încărcare la capacitate maximă) și vor fi produse în fabrica BYD din Komarom, Ungaria. 

Autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitatile de încărcare, traduse prin costurile reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, precum și performanțele eficiente ale frânării regenerative. Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, până la cele articulate de 18 metri.

Acordul-cadru face parte din proiectului „Fonduri nerambursabile aferente PNRR în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 Contract de finantare nr. 34723 / 28.11.2022, Bugetul local, Programul de Investiţii pe anul 2023, aprobat prin HCL nr. 281/ 31.07.2023 – Titlul 60 Anexa 2K2, capitolul 84.02.50 Alte cheltuieli in domeniul transporturilor, pozitia 1 si fonduri nerambursabile aferente Programului Regional Nord-Est.”

Despre New Kopel Car Import:

New Kopel Car Import face parte din SIXT Group Roamânia si este importator unic al autobuzelor BYD în România, încă din 2018. Fondată în 1995, BYD este o companie de înaltă tehnologie dedicată valorificării inovațiilor tehnologice pentru o viață mai bună. În 29 de ani de creștere rapidă, BYD a înființat peste 30 de parcuri industriale pe 6 continente și a contribuit semnificativ la evoluția unor industrii precum electronice, auto, energie regenerabilă și tranzit feroviar. Cu accent pe achiziția, stocarea și aplicarea energiei, BYD ofera soluții energetice noi, cu zero emisii. BYD este cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, cu peste 80.000 de unitîți livrate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.