Bâstroe. Grindeanu: Acord parțial pentru măsurători pe brațul Chilia

Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor, din 17 martie, pe brațul Chilia (partea ucraineană), informează ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la o lună după izbucnirea scandalului privin dragarea canalului Bâstroe, astfel încât adâncimile de navigaţie au ajuns de la 3,9 metri la 6,5 metri.
 
Acordul „privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei”.
 
„În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11. Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), dar și pe canalul Bâstroe. În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe”, a precizat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.