Bozankaya, încă 18 tramvaie la Iași

Producătorul de material rulant Bozankaya va livra încă 18 tramvaie moderne, după ce a câștigat un nou proiect în cadrul unei licitații organizate de Primăria Municipiului Iași. Compania a fost selectată ca furnizor preferat, după ce a prezentat cea mai avantajoasă ofertă, în valoare de 141,4 milioane de lei, mai convenabilă decât valoarea preconizată a contractului de 177,2 milioane de lei.

Tramvaiele nou construite vor avea o capacitate minimă de 135 de pasageri, dintre care cel puțin 30 de locuri pe scaune și minimum 5 locuri accesibile pentru persoanele cu dizabilități. Aceste tramvaie vor avea o lungime de aproximativ 22 de metri și sunt dotate cu tehnologii de ultimă generație, precum aer condiționat, încălzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare, încălzire, sisteme de avertizare în caz de coliziune și sunt pregătite să avantajeze modul în care locuitorii din Iași călătoresc.

După ce autoritatea contractantă a efectuat o evaluare și a anunțat oferta prezentată de Bozankaya ca fiind cea mai avantajoasă, licitantul polonez a depus contestații tehnice și administrative la autoritatea contractantă și în instanță. Cu toate acestea, în urma explicațiilor și declarațiilor cuprinzătoare ale companiei Bozankaya, apelurile ofertantului polonez au fost respinse de către autoritatea contractantă și de către instanță.

Primul tramvai va ajunge în Iași în aproximativ 15 luni. Livrările ulterioare vor fi  planificate la fiecare trei luni. La fel ca în cazul celorlalte 16 tramvaie furnizate de Bozankaya în Iaşi, Comisia Europeană finanțează achiziționarea următoarelor 18 tramvaie.

Aytunç Günay

„Această realizare reflectă angajamentul nostru față de inovație, excelență și avansarea transportului urban sustenabil, dar și continuarea bunei colaborări cu autoritățile locale. Așteptăm cu nerăbdare să contribuim la infrastructura de transport public din Iași și să le oferim o experiență de deplasare superioară cetăţenilor prin furnizarea soluţiilor de transport de ultimă generaţie”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.

Grație fondurilor europene, prin PNRR și Programul Operațional Regional, orașul nostru va avea în total 119 de mijloace de transport electrice (50 de tramvaie și 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei, respectiv circa 150 de milioane de euro! Vom investi în continuare în programul nostru de modernizare a transportului public și de transformare a acestuia într-unul verde, modern, inteligent”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Această extindere a flotei de tramvaie moderne în Iași marchează un pas important în direcția dezvoltării sustenabile a transportului urban și a îmbunătățirii experienței de călătorie pentru cetăţeni. Prin colaborarea strânsă între administrația locală, Bozankaya îşi continuă angajamentul de a oferi servicii de transport de calitate și eficiente, adaptate nevoilor și cerințelor oraşelor. 

Despre Bozankaya

Fondată în urmă cu aproape trei decenii în Germania, cu o rapidă extindere în Turcia, Bozankaya are o experiență solidă ca inovator în dezvoltarea și fabricarea vehiculelor ecologice pentru transportul public urban, cu economii importante de energie în exploatare și un nivel de zgomot redus. Bozankaya deține drepturile de proprietate intelectuală asupra vehiculelor și tehnologiei produse în centrele de cercetare din Ankara și în vastele sale unități de producție, cu o suprafață de 100.000 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.