CE: Leasing financiar suplimentar de 370 mil. euro, pentru România

Noul program de cooperare între Banca Europeană de Investiţii (BEI), Fondul European de Investiţii (FEI) şi Deutsche Leasing România va permite companiilor locale din România să beneficieze de leasing financiar suplimentar în valoare de 370 de milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis, pe 1 februarie, de Comisia Europeană.


Sprijinul BEI este susţinut de o garanţie de la Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), ca parte a Planului de Investiţii pentru Europa.

Noile iniţiative sunt menite să sporească rezistenţa afacerilor româneşti, care se confruntă cu impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

De asemenea, sunt menite să crească finanţarea pentru agricultură şi investiţiile în echipamente, majoritatea celor care vor beneficia de împrumuturi fiind în zonele rurale.

Noul acord include în plus suma de 25 de milioane de euro ca suport ţintit pentru investiţii în domeniul schimbărilor climatice.

„Sprijinit de Planul de Investiţii pentru Europa, acest acord între Banca Europeană de Investiţii şi Deutsche Leasing va face disponibil leasing financiar suplimentar pentru afacerile locale româneşti, şi în special va ajuta IMM-urile situate în zonele rurale să finanţeze echipamentul specializat de care au nevoie în operaţiunile lor, şi prin urmare va ajuta la dezvoltarea economică susţinută şi a locurilor de muncă, în această perioadă dificilă”, a afirmat Paolo Gentiloni, comisarul responsabil pentru economie.

Până acum, Planul de Investiţii pentru Europa a mobilizat investiţii de 546 miliarde de euro în UE, peste 1,4 milioane de IMM-uri beneficiind de aceste fonduri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.