CFR Călători verifică instalaţiile de aer condiţionat din trenuri

CFR Călători verifică suplimentar instalaţiile de aer condiţionat din trenuri, înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs, în contextul avertizărilor de caniculă şi disconfort termic accentuat, emise pentru această perioadă de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit reprezentanților companiei, au fost luate măsuri suplimentare de mentenanţă a instalaţiilor de climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren. De asemenea, s-a dispus însoţirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situaţii de caniculă sau alte fenomene meteo extreme specifice verii.

„Însă, în zilele cu temperaturi exterioare caniculare (de multe ori chiar şi de peste 50 – 55 de grade Celsius la soare) care se înregistrează la nivelul şinei şi cutiei materialului rulant, dar şi din cauza deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare riscă să nu mai poată asigura răcirea şi să funcţioneze în regim de ventilaţie”, precizează CFR Călători.

Potrivit companiei, în condiţiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport şi în vederea adaptării capacităţii de transport la numărul de locuri solicitat, se recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziţie în graficul unei zile de circulaţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

În acelaşi timp, pasagerilor li se recomandă să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicaţia necesară afecţiunilor pe care le au, în caz de nevoie și să alerteze imediat personalul de tren, dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.