Cipuri: Industria auto cere creșterea capacității de fabricare în UE

De luni de zile, o lipsă globală de cipuri perturbă lanțurile de aprovizionare și procesele de producție ale autovehiculelor, cu un impact major asupra producătorilor auto europeni. ACEA subliniază necesitatea de a crește rapid capacitatea UE de a produce semiconductori, deoarece trebuie consolidată suveranitatea tehnologică a Europei și reducerea dependenței de furnizorii de peste mări.

Eric-Mark Huitema

Mesajul directorului general al ACEA, Eric-Mark Huitema:

În timp ce industria auto nu este unul dintre cei mai mari utilizatori finali de microcipuri atunci când ne uităm la producția globală, tranziția către mobilitatea cu emisii zero și digitalizarea autovehiculelor măresc dramatic nevoia de semiconductori a industriei noastre. Pe măsură ce lucrăm pentru o nouă eră a mobilității și o UE neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, succesul acestei transformări rămâne incert atâta timp cât nu avem acces la suficiente cipuri.

Pentru că microcipurile minuscule sunt esențiale pentru multe sisteme importante și pentru funcționarea autovehiculelor moderne. Gândiți-vă, de exemplu, la sistemele de propulsie electrificate, la sisteme de reducere a emisiilor, la caracteristici de siguranță activă, la sisteme de asistență pentru șofer, la funcții de conducere automată și autonomă, la servicii de conectivitate și chiar la ceva de genul radio digital. Privind spre viitor, semiconductorii sunt, de asemenea, cheia proceselor bazate pe inteligența artificială și a altor inovații care vor face vehiculele noastre și mai inteligente.

Problema majoră în acest moment este că producătorii și furnizorii de autovehicule din Europa se confruntă cu o penurie dramatică de microcipuri. Creșterea uriașă a cererii de computere, telefoane mobile și alte produse electronice de larg consum în timpul pandemiei globale de COVID-19 a depășit disponibilitatea semiconductorilor, făcându-le foarte rare. În plus, lanțurile de aprovizionare sunt încă perturbate de blocajele naționale și blocajele legate de coronavirus în fabricile care produc microcipuri.

„Problema majoră în acest moment este că producătorii și furnizorii de autovehicule din Europa se confruntă cu o penurie dramatică de microcipuri.”

 
„Microcipuri: a devenit limpede că trebuie urgent să reducem la minimum dependența Europei de piețele de peste mări pentru aceste componente vitale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.