Cod Roșu de caniculă, 2 zile

Administrața Națională de Meteorologie (ANM) a emis alerte Cod Roșu de caniculă pentru sfârșitul acestei săptămâni, în jumătate din țară, iar în restul teritoriului va fi Cod Portocaliu.

Astfel, potrivit avertizării Cod Roșu, în 13, 14 iulie, temperaturile vor urca până la 41 de grade, la umbră, îCrișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, temperatura resimțită de corpul uman fiind de 45-47 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Noaptea, valorile termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că nopțile vor fi tropicale.

În restul țării, Maramureș, Transilvania, Dobrogea și zona Carpaților Orientali, va fi Cod Portocaliu de caniculă, cu temperaturi de 35…40 de grade, iar pe litoral, de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități..

Până atunci, jîn 11 iulie este Cod Portcoaliu, cu maxime vor fi de 36…39 de grade la umbră, în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, și Cod Galben (33…37 de grade, la umbră) în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș).

În 12 iulie, Codul Portocaliu se va extinde în aproape toată țara, iar temperaturile vor ajunge la 40 de grade, la umbră.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.