Contract pentru Lotul 5 al Autostrăzii Comarnic-Braşov

La Ministerul Transporturilor a fost semnat în 2 octombrie contractul pentru proiectarea şi execuţia  Lotului 5 al Autostrăzii Comarnic – Braşov, sector Râşnov – Cristian, la care se adaugă Drumul de Legătură cu municipiul Brașov.

Acest segment va avea o lungime de 10 km, din care 6,3 km în regim de autostradă și 3,7 km la profil de drum naţional cu 4 benzi, separate pe zona mediană.

Valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 24 luni, din care proiectare 6 luni, iar execuţia propriu-zisă este de 18 luni. Garanția de bună execuție a lucrărilor va fi de 48 de luni.

Sectorul Râșnov – Cristian face parte din tronsonul Comarnic – Brașov al Autostrăzii București – Brașov, care are o lungime totală de 168 de kilometri.

Tronsonul de autostradă Comarnic – Brașov este împărțit în 5 sectoare. Sectoarele 1 și 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură.

Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic — Brașov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenție este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.

Contractul a fost semnat în prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de CNAIR S.A. cu Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

Răzvan Cuc a precizat că va monitoriza atent modul în care se vor execura lucrările: De astăzi, în 24 de luni, conform contractului trebuie să circulăm pe acest sector de autostradă. Atrag atenția constructorului că nu mai acceptăm nicio întărziere și mai ales nu mai facem rabat de la calitate. Împreună cu domnul Ștefan Ioniță, așa cum v-am obisnuit, vom monitoriza foarte atent, pe șantier, evoluția lucrărilor”.

Directorul general al CNAIR SA, Ștefan Ioniță, a afirmat că proiectul Autostrăzii Ploiești – Râșnov este la fel de important pentru România, ca și Autostrada Pitești – Sibiu.

“Este un proiect foarte important pentru România alături de Sibiu – Pitești și ne dorim ca ambele investiții să coexiste. Prin semnarea contractului am parafat începutul acestui obiectiv care va fi finanțat din Bugetul de Stat. Așteptăm de la Antreprenor seriozitate și o mobilizare adecvată importanței acestui proiect. E un proiect care nu are de ce să depășească termenele contractuale. Astfel, în primăvară trebuie să avem utilajele în șantier și să demarăm lucrările fără nicio problemă. Avem finanțarea asigurată și mai rămâne să stabilm când vom porni și celelalte obiective, astfel încât să construim toată autostrada de la Ploiești la Râșnov”, a precizat Ștefan Ioniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.