COTAR: Cerem accesul la vaccinare anti-Covid-19 în etapa a doua

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a solicitat accesul la vaccinare anti-Covid-19 în etapa a doua pentru angajații din transportul de persoane.

COTAR nu a cerut vaccinarea doar pentru propriii membri, ci și pentru feroviari, care sunt în aceeași situație.

„Am cerut Ministerului Transporturilor să găsească soluții, astfel încât să ne vaccinăm și noi în etapa a doua, pentru că suntem peste o jumătate de milion de persoane care intrăm în contact direct cu cei care călătoresc: șoferi de taxi, șoferi de autocar și microbuz, instructori auto, cei de la service-urile auto, feroviarii. Am cerut de două săptămâni un răspuns ministerului, dar nu ni s-a dat niciun răspuns”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR. 

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

„Ceea ce am putut observa în ultima perioadă, de când a-nceput etapa a doua de vaccinare, pentru personalul esențial, ne ridică multe semne de întrebare în legătură cu modul în care au fost alese categoriile de personal esențial. Transportatorii sunt cei care intră permanent în contact direct cu foarte mulți călători, astfel încât ar fi trebuit să aibă prioritate la vaccinare, dar nici măcar nu au foat luați în considerare.

Având în vedere faptul că Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut, ieri, 27 ianuarie 2021, o primă analiză a situației campaniei de vaccinare din România, îi cerem să ia în considerare și posibilitatea ca personalul din transporturile rutiere și feroviare care doresc să se vaccineze să poată beneficia de acces la vaccinuri. „Dacă rămân doze de vaccin, acestea trebuie să meargă către persoane care sunt eligibile în etapa a doua. Și aceste persoane nu sunt foarte greu de găsit”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, după ce a constatat că pe de o parte sunt vaccinuri care se pierd, în lipsa celor care ar fi trebuit să beneficieze de vaccinarea în etapa a doua, iar pe de altă parte, cei care doresc să fie vaccinați nu pot beneficia de ele. 

Noi cerem să se introducă și transportatorii în această etapă a vaccinării, pentru toți cei care doresc. Astfel s-ar putea rezolva foarte multe probleme și am putea ieși mai repede din pandemie”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.