CTP România are în construire peste 270.000 mp

Cu un portofoliu care a atins recent borna de 2 milioane mp, CTP România are în construire peste 270.000 mp în București și în mai multe orașe din regiune, România fiind un motor de creștere pentru grup, cu 26% din totalul spațiilor aflate în construcție la nivelul întregii rețele a acestuia.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Cele mai mari proiecte pe care CTP România le are construcție fac parte din parcurile: ​​CTPark Bucharest West (amplasat la km 23 al Autostrăzii A1), CTPark Bucharest North (în Ștefănești), CTPark Timișoara (zona Ghiroda), CTPark Bucharest (km 13, autostrada A1).

După o serie de achiziții importante realizate în 2021, Timișoara a devenit a doua cea mai mare piață pentru CTP România, compania având aproximativ 40.000 mp de spații industriale și logistice în construcție și noi proiecte ce urmează să fie lansate în curând. Alte proiecte industriale în construcție la nivelul CTP România se află în Sibiu, Pitești și Turda.

În cursul anului 2021, CTP România și-a extins prezența în noi orașe, precum Brașov, Craiova și Oradea – unde compania va începe în 2022 construcția unui proiect special, terminalul cargo de la aeroportul Oradea. Proiectul va fi legat direct de pista aeroportului din Oradea și presupune lucrări complexe de construcție, conform standardelor aeronautice, cu platforme speciale şi facilităţi de garare a aeronavelor, circulaţie eficientă pentru acestea, combinate cu facilităţile logistice necesare.

Ana Dumitrache

„CTP are peste 1 milion mp în construcție la nivelul grupului și suntem mândri că România este una dintre cele mai dinamice piețe, după Cehia. Avem în construcție peste 270.000 mp de spații industriale și logistice în București și în multiple orașe regionale, precum Timișoara, Sibiu, Turda și Pitești. Aproximativ 26% din totalul proiectelor CTP aflate în construcție  sunt spații pe care le construim în România, ceea ce demonstrează potențialul ridicat al pieței locale, precum și capacitățile extraordinare ale echipei noastre de construcții de a livra la timp și în buget”, a declarat Ana Dumitrache, country head CTP România.

În România, CTP deține o suprafață totală de 2 milioane mp de depozite de clasa A în 14 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Caransebes, Ineu și Salonta. În București, CTP deține cinci parcuri industriale: CTPark Bucharest North, CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest South și CTPark Chitila.

Despre CTP

CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa și este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice din Europa Centrală și de Est, deținând peste 7,1 milioane m² de spații logistice. Compania și-a propus ca în 2022 să își extindă portofoliul de proprietăți până la 10 milioane m².

Cu întreg portofoliul certificat BREEAM, CTP tinde să atingă poziția de cel mai sustenabil dezvoltator din regiune. De la sfârșitul lunii martie a acestui an, CTP este listată pe EURONEXT Amsterdam. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.