DAF XD premiat cu „Camionul Internațional al Anului 2023”

Seria DAF New Generation XD pentru transportul profesional și de distribuție a fost desemnată „Camionul Internațional al Anului 2023”.

Harald Seidel, președintele DAF Trucks, a primit cel mai prestigios premiu din industria transporturilor în timpul unei ceremonii de premiere la IAA Transportation 2022 din Hanovra, Germania. Seria XD – care include o gamă completă de variante complet electrice cu o autonomie de peste 500 de kilometri cu o singură încărcare – a fost dezvăluită oficial la IAA.

Seria New Generation DAF XD a fost premiată cu distincția „Camionul Internațional al Anului 2023” de către un juriu format din 24 de editori de vehicule comerciale și jurnaliști. Chiar anul trecut, seria New Generation DAF XF, XG și XG+ pentru transport lung și greu a fost desemnată „Camionul Internațional al Anului 2022”.

Contribuția la eficiența transportului rutier

Pe baza regulilor International Truck of the Year (IToY), premiul anual este acordat camionului introdus pe piață în ultimele 12 luni, aducând cea mai semnificativă contribuție la eficiența transportului rutier. Această judecată se bazează pe mai multe criterii critice, inclusiv inovație tehnologică, confort, siguranță, manevrabilitate, economie de combustibil, „amprentă” de mediu și costul total de proprietate (TCO).

„Noul punct de referință”

Rezumând votul juriului, președintele International Truck of the Year, Gianenrico Griffini, a comentat: „Odată cu introducerea noii serii XD, DAF a livrat un camion de distribuție de ultimă generație care stabilește un nou reper în clasa sa. Gama de camioane îmbunătățește semnificativ vederea directă și indirectă, deci siguranța, un factor cheie pentru vehiculele de distribuție. De asemenea, eficiența vehiculului și confortul șoferului introduc un nou standard în acest segment.

Vizibilitate de jur împrejur

Griffini a subliniat că juriul IToY apreciază poziția de conducere și vizibilitatea îmbunătățită de jur împrejur oferită de un parbriz mare, curbat, geamuri laterale cu linii joase de centură și fereastra opțională cu vedere la bordură. „Aceste caracteristici – împreună cu camera de vizualizare a colțului și sistemul de viziune digitală opțional care înlocuiește oglinzile principale tradiționale – îmbunătățesc siguranța utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor într-un mod impresionant.”

Motoare electrice si diesel

În plus,a fost lăudată și performanța noilor sisteme de propulsie extrem de eficiente ale lui XD, care includ puternicele motoare PACCAR MX-11 cu cutie de viteze automată ZF TraXon cu funcții predictive avansate. De asemenea, anunțul unei serii de motoare noi, complet electrice, a impresionat.

„O recunoaștere minunată”

Președintele DAF Trucks, Harald Seidel, a comentat: „Câștigând Premiul Internațional pentru Camionul Anului 2023 este o recunoaștere minunată pentru angajații și dealerii noștri DAF. Demonstrează că DAF XD premium stabilește noul standard industrial pentru clienții în aplicațiile profesionale și de distribuție, oferind siguranță, eficiență și confort de primă clasă pentru șofer.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.