Dăncilă: Autostrada Comarnic – Braşov, în august la atribuire prin PPP

Guvernul a discutat în ședința din 19 iulie, în primă lectură, studiul de fundamentare pentru Autostrada Comarnic – Brașov, după ce a renunțat la acordul cu Banca Mondială și a luat decizia ca această investiție să fie realizată în parteneriat public-privat (PPP).  

În luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii în vederea realizării autostrăzii, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei Guvernului.

“Astăzi se discută, într-o primă lectură, studiul de fundamentare pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, unul dintre proiectele strategice de investiţii decis a se realiza în parteneriat public-privat. Este primul proiect în parteneriat public-privat demarat în România şi în luna august vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii”, a precizat Dăncilă.

Autostrada va avea aproximativ 115 kilometri lungime și va “realiza legătura cu municipiul Braşov, unul dintre cele mai importante centre economice şi turistice ale ţării, traversând axa turistică Sinaia – Buşteni – Azuga – Predeal”.

Autoritățile române au renunțat la acordul încheiat anul trecut cu Banca Mondială, care se oferea să aloce 35 de milioane de euro pentru crearea unei infrastructuri de finanţare pentru a atrage mai repede fonduri europene şi alţi investitori, în vederea construirii autostrăzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.