D&B David și Baias, nr. 1 în Drept fiscal și Dreptul concurenței

D&B David și Baias este clasată în Banda 1 la secțiunea Drept fiscal în prestigiosul ghid Chambers and Partners Europe 2018, fiind pe aceasta poziție pentru al doilea an consecutiv, de data aceasta ca singura societate de avocatură din România.

Dan Dascalu, Partener
D&B David și Baias

În același timp, D&B David și Baias este cotată în Banda 1 și în Dreptul concurenței, potrivit unui comunicat transmis redacției de PwC.

Echipa de litigii fiscale este coordonată de Dan Dascălu, Partener și este formată din 14 avocați. Departamentul condus de Dan și-a demonstrat expertiza de contencios fiscal prin implicarea în proiecte care au fost soluționate fie în instanțele din România, fie la Curtea Europeană (două cauze soluționate deja, iar alte două în curs de derulare).

Clienții intervievați de publicația britanică Chambers and Partners au remarcat că echipa D&B „înțelege nevoile și răspunde prompt solicitărilor, obținând rezultate remarcabile, fiind în același timp foarte eficienți”.

Dan Dascălu a fost clasat încă o dată în Banda 1 la secțiunea Avocați specializați în Drept fiscal, fiind menționat ca „unul dintre cei mai reputați avocați de litigii fiscale din România”.

„Această apreciere ne bucură și ne obligă să menținem același standard ridicat al calității serviciilor pe care le oferim clienților noștri. Este o onoare pentru mine să lucrez cu o echipă de o asemenea valoare, dintre ai cărei membri aș dori să îi remarc în special cu această ocazie pe managerii care au contribuit la acest rezultat extraordinar: Ana-Maria Iordache, Mihail Boian și Andrei Iancu. Și, desigur, trebuie să amintesc totodată că aceste rezultate au fost posibile și urmare a colaborării strânse și fructuoase cu diferitele departamente specializate în fiscalitate din cadrul PwC România, dar și cu echipele de M&A și de Dreptul muncii din D&B David și Baias, în diverse proiecte complexe în care am fost împreună implicați.  Clasarea aceasta ne responsabilizează și ne îndeamnă să continuăm în a ne implica activ în propunerea de soluții mai eficiente din punct de vedere legislativ, care să facă procedurile administrative și judecătorești mai lesne de înțeles și de aplicat de către cei implicați în contenciosul fiscal”, spune Dan Dascălu, Partener David și Baias.

Pentru al optulea an consecutiv echipa de 15 avocați a D&B David și Baias de dreptul concurenței, care este coordonată de Manuela Guia, Partener și de Sorin David, Partener Coordonator, este recunoscută ca lider al pieței de specialitate din România.

Manuela Guia, Partener D&B David și Baias

D&B David și Baias a asistat companii importante din Europa în investigații declanșate de Consiliul Concurenței din România în legătură cu acorduri verticale, acorduri orizontale de stabilire a prețurilor sau manipularea licitațiilor publice.

Experiența avocaților de concurență din cadrul D&B David și Baias se extinde și în aria contestării deciziilor Consiliului Concurenței și aceea a disputelor legate de neregulile procedurale care apar în timpul inspecțiilor inopinate.

Sorin David a fost recunoscut încă o data ca Practician Eminent în concurență, fiind descris de clienții ca un avocat „strălucit, pragmatic, care sesizează aspecte ce altora le scapă.” Clienții intervievați s-au declarat extrem de mulțumiți de serviciile oferite de Sorin în cadrul proiectelor de concurență.

Manuela Guia trece anul acesta în Banda 1 a prestigiosului ghid fiind caracterizată de clienți ca „un avocat creativ, de încredere, plin de resurse” care poate găsi soluții juridice cu relevanță practică pentru afacerile clienților asistați.

„Clasarea mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Consider că este măsura aprecierii pe care clienții mi-o oferă în proiectele în care am lucrat împreună. Suntem de foarte multă vreme în poziția de lider al segmentului și consider că echipa este cea care face posibilă această constanță. Dreptul concurenței este un domeniu deosebit din punct de vedere al spețelor, motiv pentru care necesită o atenție deosebită la detalii, lucru care poate fi realizat numai în echipă”, spune Manuela Guia, Partener, D&B David și Baias.

D&B David și Baias este societatea de avocatură afiliată PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde 2000 de avocați în 75 de țări.

Echipa D&B David si Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 4 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziţii şi restructurări, societăţi comerciale şi grupuri de societăţi, proprietăţi imobiliare, concurenţă şi ajutoare de stat, servicii financiare şi pieţe de capital, relaţii de muncă şi resurse umane, proprietate intelectuală, protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal, litigii fiscale şi comerciale.

Mai multe informații, pe www.david-baias.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.