Dezbatere publică pe tema Autostrăzii Ploiești – Brașov

Ministerul Transporturilor a organizat în 18 ianuarie la Bușteni, conform calendarului privind implementarea proiectului autostrăzii Ploiești – Brașov, care cuprinde și sectorul Comarnic-Brașov, prima dezbatere publică pe tema Termenilor de Referință pentru evaluarea impactului asupra mediului și impactului social – termeni publicați deja pe site-ul Ministerului Transporturilor din data de 21.12.2017.

La dezbatere publică, alături de delegația Ministerului Transporturilor condusă de Maria Magdalena Grigore, secretar de Stat, și de reprezentanți ai Băncii Mondiale, au participat primarii și președinții Consiliilor Județene de pe raza teritorială a viitoarei autostrăzi.

Proiectul de autostradă Ploiești – Brașov este compus din două sectoare cu caracteristici de proiectare și construcție radical diferite: sectorul Ploiești – Comarnic (sector de câmpie și deal) respectiv Comarnic – Brașov (sector de deal și munte).

​Lungimea totală a autostrăzii este de 110 km și are un cost total estimat de 1.565,4 milioane de euro în Master Planul General de Transport al României.

“Managementul proiectului se va asigura printr-o structură a Ministerului Transportului. Astfel, pentru pregătirea și managementul proiectului s-a constituit o Echipă de Pregătirea Proiectului alcătuită din experți din cadrul Ministerului Transporturilor și din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Echipa de pregătire a proiectului a fost aprobată prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1604 din 03.11.2017 și a fost completată prin Ordinul de Ministrului nr. 27/15.01.2018”, precizează Ministerul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.