Diehl Controls pune piatra de temelie pentru noua sa unitate de producție la Brașov

Diehl Controls a pus piatra de temelie, în 5 septembrie, pentru noua sa unitate de producție la Brașov. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Activitatea de producție va începe, la jumătatea anului 2024, iar până în 2027, aproximativ 600 de angajați vor fabrica până la 12 milioane de sisteme electronice, anual.

Josef Fellner, CFO al Diehl Controls: „Ceremonia de punere a pietrei de temelie marchează începutul unui nou capitol pentru Brașov ca locație industrială. Un capitol pe care dorim să îl scriem cu succes împreună cu orașul și regiunea. Până la începerea producției, de la jumătatea anului 2024, vom construi o clădire durabilă cu o infrastructură solidă împreună cu partenerul nostru de proiect, CTP și angaja peste 100 de persoane cu înaltă calificare.”

Tehnologie de ultimă generație, din Brașov pentru piața mondială

Diehl Controls face parte din grupul Diehl Group, activ la nivel mondial, și are sediul central în Wangen im Allgäu, în sudul Germaniei. Cu peste 3.500 de angajați la nivel mondial, compania dezvoltă și produce sisteme și circuite electronice pentru produse electrocasnice, respectiv mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase sau frigidere, precum și pentru sisteme HVAC/R (tehnologie de încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare) sau sisteme de gestionare a bateriilor (BMS). Diehl Controls România va produce aici până la douăsprezece milioane de sisteme electronice anual până la sfârșitul anului 2027, inclusiv pentru pompe de căldură. Potrivit reprezentanților companiei, un alt obiectiv va fi producția de sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto.

Se caută până la 600 de lucrători cu înaltă calificare

Pe lângă Wangen im Allgäu și Namysłów din Polonia, Brașov va deveni cel de-al treilea hub de producție din Europa pentru Diehl Controls. Prin această fabrică, Diehl Controls își extinde poziția de lider pe piața europeană și globală. Printe factorii care au contribuit la alegerea Brașovului se numără faptul că orașul din Transilvania istorică are o infrastructură foarte bună, iar România, ca parte a UE, beneficiază de o stabilitate solidă atât din punct de vedere economic, cât și politic. Mai presus de toate, Diehl Controls a fost convins de instruirea de înaltă calificare din Brașov, care se realizează printr-un sistem de învățământ dual. 

Diehl Controls România intenționează să angajeze între 500 și 600 de persoane, până la sfârșitul anului 2027. Compania caută o varietate de lucrători, de la angajați pentru producție la ingineri pentru cercetare și dezvoltare și până la angajați cu experiență în managementul afacerilor. Până la începerea producției, în vara anului 2024, vor fi instruiți peste 100 de angajați, în principal în producție. Pregătirea lor va avea loc în avans la unitatea de producție din Polonia, oferind o oportunitate de învățare excelentă.

Investiție de 40 de milioane de euro în  unitatea de producție de pe bulevardul Griviței.

Pe parcursul a 10 ani, participanții la proiect vor investi aproximativ 40 de milioane de euro în fabrica de 18.000 de metri pătrați din nordul Brașovului. Terenul de pe B-dul Griviței se întinde pe o suprafață de peste 125.800 de metri pătrați și este situat direct în zona industrială, cu acces facil către centrul orașului. De îndată ce va fi construit un pasaj corespunzător peste linia de cale ferată, uzina va fi ușor accesibilă pe jos sau cu bicicleta din zona rezidențială din apropiere.

La fața locului, Diehl Controls colaborează cu dezvoltatorul proiectului, CTP România, care construiește centrala în conformitate cu specificațiile tehnice, comerciale și juridice individuale și apoi o închiriază către Diehl Controls România. Instalațiile de producție inovatoare precum și birourile moderne sunt standard, la fel și climatizarea completă a tuturor spațiilor. Clădirile sunt izolate foarte eficient și echipate cu panouri fotovoltaice instalate pe acoperiș. Pompele de căldură sunt proiectate astfel încât încălzirea să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. Pe lângă cei aproximativ 50 de invitați, la ceremonia de inaugurare au fost prezenți membrii consiliului de administrație al Diehl Controls, Josef Fellner și Dirk Fricke, precum și primarul Brașovului, Allen Coliban.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.