DKV își continuă creșterea

Furnizorul de servicii de mobilitate DKV își continuă strategia de creștere. Astfel, compania cu sediul în Ratingen a semnat, în 29 decembrie, un acord pentru achiziționarea Smart Diesel Group, un furnizor important de soluții complete de alimentare cu combustibil, rambursare TVA și accize din România, potrivit unui comunicat transmis ZIUA CARGO.

Tranzacția este supusă aprobării Consiliului Concurenței, pentru a putea fi finalizată. Prin achiziționarea Smart Diesel, DKV își consolidează și mai mult prezența pe piață și baza de clienți în Europa de Est.

Smart Diesel Group va continua să funcționeze ca unitate de sine stătătoare în cadrul grupului DKV, valorificând sinergiile rezultate prin parteneriatul cu DKV.

„Suntem foarte mândri că am putut realiza această achiziție. Cu Smart Diesel, primim în DKV Mobility Group o companie cu oameni extrem de profesioniști și capabili, cu o tradiție foarte puternică. Așteptăm cu nerăbdare să facem pașii următori și să ne dezvoltăm împreună”, spune Marco van Kalleveen, CEO DKV Mobility.

„În ultimii ani ne-am dezvoltat continuu afacerea, împreună cu clienții și partenerii noștri de afaceri. Unirea forțelor cu DKV, cel mai mare furnizor european de servicii de carduri de combustibil și mobilitate, este un pas important în dezvoltarea companiei noastre. Suntem încrezători că acest parteneriat va oferi în viitor clienților noștri produse și servicii noi și foarte atractive”, spune Daniel Imbre, directorul general al Smart Diesel Group.

Ambele părți au convenit să nu dezvăluie detalii suplimentare despre tranzacție.

Printr-un alt comunicat transmis ZIUA CARGO, Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) și Florin Cerna (BrinkThink Management) anunță că au „asistat, în calitate de M&A lead advisors, acționarii grupului Smart Diesel, cea mai mare companie antreprenorială din domeniul cardurilor de combustibil din România la vânzarea către grupul german DKV Euro Service, cel mai important furnizor european de servicii de carduri de combustibil și mobilitate pentru industria logisticii și transporturilor, activ în 45 de țări”.

„Sunt încântat de colaborarea cu Alexandru Medelean și Florin Cerna. Au avut o contribuție esențială la realizarea tranzacției și doresc să le mulțumesc pe această cale pentru suportul lor”, a declarat Ovidiu Andrieș, acționarul principal al grupului Smart Diesel

„A fost o oportunitate și o excelentă provocare profesională să asistăm acționarii Smart Diesel, un grup de antreprenori români inovativi și discreți, care și-au folosit competențele complementare pentru a dezvolta unul dintre cele mai dinamice și interesante business-uri din România, în această tranzacție complexă, cu negocieri purtate cu investitori internaționali sofisticați, cu culturi și abordări de business diferite,” a declarat Alexandru Medelean.

„Tranzacția a impus gestionarea în paralel a unor perimetre de tranzacție neomogene, pregătirea unor procese de restructurare operațională și juridică, planificarea și gestionarea unui proces competitiv foarte complex. Pentru clienții noștri, acționarii grupului Smart Diesel, este un moment cheie în procesul de internaționalizare și consolidare a afacerii care va continua, în beneficiul celor peste 11.000 de clienți din portofoliul lor”, a adăugat Florin Cerna.

Despre Alexandru Medelean (Wise Way Advisors)

Începând din 2019 Alexandru Medelean a devenit consultant independent și Cadru didactic asociat al Universității Babeș Bolyai, după o experiență de 23 de ani în cadrul PwC. A fost implicat în multiple proiecte de tranzacții (M&A), în proiecte complexe de consultanță și posedă o puternică experiență de lucru pentru antreprenorii ți afacerile de familie din România.

Despre Florin Cerna (BrinkThink Management)

Florin Cerna a fondat și coordonează firma BrinkThink Management, are o experiență de peste 15 ani în M&A (tranzacții), corporate finance, consultanță și evaluări de business și în ultimii ani a intermediat un număr semnificativ de tranzacții din domenii și industrii diverse cum ar fi automotive, servicii medicale, food, FMCG și resurse umane.

Despre DKV Euro Service

De peste 85 de ani, DKV Euro Service este unul dintre furnizorii de servicii de mobilitate de top pentru industria logisticii și a transporturilor. DKV oferă la nivel european un portofoliu extins pentru optimizarea și controlul flotelor comerciale, de la alimentarea fără numerar în cele peste 180.000 puncte de acceptanță (inclusiv 60.000 de stații de carburanți și 100.000 de puncte de încărcare) pe diferite piețe și până la decontarea taxei de drum și returnarea taxei pe valoare adăugată. DKV Euro Service face parte din DKV MOBILITY SERVICES Group cu peste 1,200 de angajați. În anul 2019, grupul a realizat un volum de tranzacții de peste 9,9 miliarde de euro și și-a desfășurat activitatea în 45 țări. Actualmente, peste 230.000 de clienți utilizează 4,2 milioane DKV CARD-uri și dispozitive on-board. În anul 2020, DKV CARD a fost desemnat pentru a 16-a oară consecutiv drept cea mai bună marcă la categoria carduri de alimentare și de service.  

Pentru mai multe detalii, accesați www.dkv-euroservice.com 

Despre Smart Diesel

Smart Diesel este cea mai mare companie independentă de combustibil din România, oferind celor peste 11.000 de clienți carduri de combustibil, combustibil vrac, soluție pentru plata taxelor rutiere și servicii de recuperare a TVA. Smart Diesel operează 36 de benzinării în România, iar cardul său SD este acceptat în peste 1.800 de benzinării din străinătate.

Pentru mai multe detalii, accesați www.smardiesel.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.