Două sensuri giratorii noi pe Centura București

centura-bucurestiCompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA colaborează cu Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) într-un proiect privind sistematizarea accesului din DN 1 în Centura București, zona pasajului Otopeni.

“Acest proiect prevede realizarea a două intersectii de tip giratorii pe Centura București. Unul va fi situat la aproximativ 2.950 m de pasajul rutier spre Mogoșoaia ( km 69+031), iar cel de-al 2-lea sens giratoriu se va construi la intersecția cu Strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv la km 1+277”, precizează CNAIR, într-un comunicat remis redacției.

De asemenea, pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet prefabricat din beton tip New Jersey, care ajută la separarea fluxurilor de circulație.

Compania menționează că până la obținerea tuturor avizelor necesare demarării procedurii de amenajare a celor două intersecții și pentru familiarizarea participanților la trafic cu noua configurație a intersecției din zona Lukoil (km 1+277), s-a decis de comun acord cu conducerea Direcției Rutiere amenajarea sensului giratoriu în soluție provizorie.

Aceasta se va face din parapet lestabil, urmând ca soluția definitivă să fie implementată pe teren în cursul anului 2017.

Până în prezent, pentru amenajarea intersecției în solutie provizorie s-au întreprins următoarele:

  • au fost montați pe teren stâlpii aferenți indicatoarelor rutiere;
  • a fost achiziționat parapetul lestabil necesar amenajării insulei centrale a sensului giratoriu și a insulelor de separare a fluxurilor de circulație;
  • au fost achiziționate consolele pentru amplasarea indicatoarelor de orientare în vederea presemnalizării direcțiilor într-o intersecție cu sens giratoriu;
  • a fost comandat parapetul prefabricat din beton tip New Jersey, prevăzut pentru separarea fluxurilor de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.