eAST: Autorizaţiile speciale de transport se emit în mod electronic

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează aplicaţia informatică eAST, pentru emiterea autorizaţiilor speciale de transport, la cerere, în mod electronic.

Obţinerea autorizaţiilor speciale de transport (AST) poate fi făcută de către operatorii de transport, cu plata tarifelor aferente, în mod automat, în baza datelor furnizate de solicitant, fără intervenţia unui operator uman, ca parte a strategiei proprii privind procesul de digitalizare, informează CNAIR.

„Mediul de test al aplicaţiei a fost pus la dispoziţia operatorilor de transport, în vederea cunoaşterii funcţionalităţilor acesteia şi efectuarea de simulări ale procedurii de obţinere a AST, similar cu mediul de producţie, ce urmează a fi lansat începând de miercuri, 25 octombrie 2023. Ulterior, în funcţie de evoluţia traficului şi de darea în exploatare a noi sectoare de drumuri de interes naţional, cu capacitate portantă crescută, limitele pot fi actualizate cu majorări superioare celor iniţiale”, precizează Compania de Drumuri.

Operatorii de transport sunt îndemnaţi să consulte „Manualul utilizatorilor externi” şi termenii şi condiţiile de utilizare afişate pe site-ul CNAIR la secţiunea „Informaţii transporturi rutiere – Autorizaţii”.

Compania de Drumuri mai precizează că „organele de control abilitate au fost informate cu privire la emiterea AST prin aplicaţia eAST şi la modalităţile de verificare a conformităţii cu informaţiile existente în baza de date proprie CNAIR”.

CNAIR va asigura suport tehnic în utilizarea aplicaţiei şi cunoaşterea funcţionalităţilor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.