Ekol, 5 ani de activitate în Grecia

Ekol, furnizor 3 PL, deține filiale în 15 țări, peste 5.500 de vehicule, 6 nave RO-RO și opereaza 48 de block-trains pe săptămână. Rețeaua Ekol Logistics a adăugat în anul 2012, pe data de 4 Iulie, filiala Ekol Grecia.  

“Suntem prezenți pe piața din Grecia deja de 5 ani și în 2016 am avut o cifră de afaceri de 12 mil €. Pentru anul 2017, estimăm o cifră de afaceri de peste 15 mil €. Astfel, sprijinim nu doar importatorii și exportatorii greci în dezvoltarea afacerii lor, ci și întreaga economie a Greciei.” – a declarat Dimitris Batakis, Country Manager Ekol Grecia.

Până în prezent, Ekol a plătit statului elen 2,5 mil €, cuprinzând fonduri de asigurări sociale, contribuții salariale și TVA.

Pentru Ekol Grecia lucreaza o echipă formată din peste 50 de oameni cu experiență în sectorul logistic. Cifra de afaceri a companiei a crescut în fiecare an cu mai bine de 25%.  

“În cei 5 ani de activitate, valoarea totală a investițiilor făcute de Ekol Grecia a ajuns la 5 mil €. Plănuim să investim alte 2 mil € pentru a moderniza și mai mult facilitățile noastre din Portul Lavrio, dar și să realizăm prima noastră investiție în Grecia într-o flotă proprie, destinată distribuției naționale, proiect ce va fi implementat în viitorul apropiat și a cărui valoare va ajunge la 1 mil €.  Astfel, în anul în care vom sărbători 10 ani de activitate în Ekol Grecia, ne vom putea mândri cu investiții în valoare totală de 10 mil €” – a adăugat Batakis.  

Compania oferă servicii de transport, în principal rutier, către și dinspre Europa, având conexiuni cu peste 15 destinații, făcând multe dintre livrări posibile  în doar 48-72 de ore. Datorită acestui timp de tranzit scurt,  Ekol Grecia contribuie la creșterea afacerilor antreprenorilor greci, într-un mediu extrem de competitiv.

“Unul din obiectivele noastre viitoare este acela de a stabili conexiuni feroviare cu Europa, legând porturile Lavrio și Thessaloniki cu terminalele feroviare din Aspropyrgos si Thessaloniki Port. De asemenea, există deja stabilită o conexiune săptămânală cu Cipru și plănuim să includem și Israel în această rețea, folosindu-ne de porturile din Haifa și Ashdod. Prin lărgirea gamei de servicii, reușim să oferim numeroase avantaje clienților noștri, precum un timp de tranzit mai scurt, mai multe conexiuni și mai multă flexibilitate. Este important de menționat și faptul că Ekol Grecia a câștigat premiul cel mare la categoria Freight Transport and Freight Forwarding, din cadrul competiției anuale Transport& Logistics Awards.” –  a adăugat Batakis.

Ekol a cunoscut o evoluție rapidă în Grecia, având filiale în Atena și Thessaloniki, cu o capacitate de depozitare de 6000 m2  în zona industrială Aspropyrgos, oferind servicii de transport național și internațional, precum și servicii de logistică contractuală. Până la finalul acestui an, Ekol va deschide filiale și în alte orașe grecești, reușind să ajungă la orice destinație din Grecia în doar 24 de ore, folosindu-se de propria rețea de transport. De asemenea, Ekol Grecia are un punct de lucru și în portul Lavrio, în apropiere de Atena, unde sunt coordonate operațiunile de transport maritim care leagă Grecia de Turcia și Europa prin intermediul portului din Trieste, Italia.

Despre Ekol:

Ekol, companie de logistică integrată, înființată în 1990, oferă cele mai înalte servicii de transport internațional de marfă, depozitare, distribuție internă, comerț international, servicii vamale, precum și servicii de supply chain management în filialele sale din 15 țări.

Modelul de afaceri Ekol este susținut de acea inspirație tehnologică care îmbină mintea, inima și conștiința, oferind în același timp, în mod constant clienților săi soluții integrate, interconectate și inovatoare. Ekol este întotdeauna cu un pas înainte și niciodată nu stabilește ceva ca fiind suficient de bine. Această abordare ne ajută să ne respectăm angajamentele față de clienții noștri și creează beneficii de mediu, financiare și sociale.

Ekol este unul dintre cei mai mari furnizorii de servicii logistice din Europa, cu centre de distribuţie de 750.000 de metri pătrați sufrafață de depozitare în Turcia, Germania, Italia, Grecia, Franța, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, România, Ungaria, Spania, Polonia, Cehia, Bulgaria, Iran și Slovenia, folosind resurse proprii, precum 6 nave RO-RO,  48 block-trains pe săptămână și 5.500 de vehicule.

În îndeplinirea promisiunilor sale, cea mai mare putere a Ekol derivă din forța de muncă și puternica rețea de distribuție. O echipă multinațională cu peste 6.500 de membri este dedicată în totalitate pentru a oferi servicii impecabile și satisfacție clienților, jucând, astfel,  un rol vital în povestea de succes  Ekol.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.