Ekol Logistics 4.0, noi oportunități pe Drumul Mătăsii

Ekol a lansat cu câteva săptămâni în urmă o nouă strategie de business, denumită Logistics 4.0, și a oferit într-o conferință de presă susținută în cadrul Transport Logistic Fair din München mai multe detalii despre planurile sale și despre modul în care intenționează să sprijine Drumul Mătăsii.

Trenul Budapesta – China

Ekol Logistics duce la îndeplinire strategia de a dezvolta mai multe conexiuni intermodale. În acord cu acest obiectiv, Ekol a deschis un nou serviciu feroviar între China și Ungaria.

Primul tren “test”, care a plecat la începutul lunii aprilie, a parcurs 9.300 de kilometri prin Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia și Slovacia și a ajuns în Budapesta, Ungaria. Întreaga călătorie durează 17 zile și este cu aproape 30 de zile mai scurtă decât același traseu organizat pe mare și pe calea ferată, ceea ce reprezintă o diferență semnificativă.

Trenurile săptămânale au plecat la sfârșitul lunii aprilie de la Yiwu către Budapesta. Ekol plănuiește noi rute directe care vor fi anunțate în luna mai și vor lega Budapesta de alte orașe din China. Ekol intenționează să stabilească 8 legături de tren din China către Europa, deci nu numai către Budapesta, ci și către alte orașe europene.

Ekol furnizează servicii de la 8 terminale feroviare chinezești, prin intermediul celor 4 hub-uri proprii din Europa.

Compania organizează aceste transporturi pe teritoriul UE cu ajutorul serviciilor Deutsche Bahn (DB) și Mahart Container Centre (MCC), în timp ce formalităţile vamale din Budapesta și distribuția mărfurilor către destinațiile europene sunt realizate prin intermediul facilităţilor proprii Ekol.

“Suntem mândri că suntem pionieri în Ungaria, oferind soluții de transport pentru livrarea directă a mărfurilor din China către Ungaria. Aceste soluții nu sunt numai ecologice, ci oferă și avantaje competitive clienților noștri. Administrația fiscală și vamală din Ungaria (NAV) și numeroși agenți vamali maghiari au lucrat timp de câteva luni pentru a crea un centru vamal și de distribuție a mărfurilor sosite din China în Europa. Istoria arată că “Drumul Mătăsii” a fost întotdeauna menit să faciliteze afaceri de succes. Credem că și în zilele noastre se va întâmpla la fel, noi oferind conexiunile perfecte, ceea ce ne ajută să oferim și valoare adăugată clienților noștri”- a subliniat Ahmet Musul, Chairman Ekol Logistics.

Datorită acestui tren, Ekol poate conecta alte țări europene cu China. Ekol intenționează, chiar în acest an, să își deschidă propria companie în China și să faciliteze legatura feroviară directă China – Turcia.

Ekol în Iran

Ekol a stabilit o filială în Republica Islamică Iran prin înregistrarea Ekol Logistics Pars.

Odată cu înființarea companiei, Ekol a început prin a investi în “Saffron Logistics Center” Iran, o facilitate logistică de înaltă tehnologie.

Prin această investiție, Ekol, bazându-se pe o experiență și un know-how în domeniu de peste 27 de ani, își propune să-și aducă aportul pe piața iraniană și să ofere clienților avantaje competitive în supply chain.

“Considerăm că, în următorii ani, piața din Iran va reprezenta o oportunitate semnificativă pentru mulți investitori din diferite industrii. În acest context, Ekol își propune să înființeze o infrastructură adecvată pentru serviciile de supply chain din Iran, pentru a răspunde cerințelor ridicate ale economiei iraniene, cu creștere rapidă, prin investitori străini și locali” – a declarat Ahmet Musul.

Cu o investiție inițială de 20 de milioane de euro în Iran, Ekol intenționează, în primă fază, să înceapă utilizarea noului centru logistic cu o capacitate de 45.000 de paleți în patrulea trimestru al anului 2017. Începând cu anul 2019, depozitul automatizat cu capacitatea de 100.000 de paleți va fi deschis pentru operațiuni, pe o suprafață de 65.000 de metri pătrați.  SAFFRON Logistics este situat în orașul industrial Caspian, Qazvin.

Acest centru logistic va genera locuri de muncă în regiune, începând cu 300 de persoane, care ulterior, prin investițiile continue ale Ekol în Iran, vor deveni mii în câțiva ani.

Ekol va oferi pe piața iraniană diferite tipuri de servicii, datorită depozitelor bonded si non-bonded, precum servicii cu valoare adăugată, servicii de vămuire, dar și transport domestic, cu ajutorul unor rețele și terminale proprii.  

Ekol va deschide centre de tip cross-dock în zonele foarte populate din jurul Iranului, cu scopul de a furniza servicii personalizate de distribuție internă.  Compania va oferi, de asemenea, servicii de transport internațional, prezentând o soluție intermodală ce leagă Iranul de Europa. Astfel, transporturile internaționale din întreaga Europă vor fi asigurate către și din Iran în 10-11 zile.

Ekol își propune să facă din Qazvin, care se află pe traseul comercial Turcia-Azerbaidjan, cel mai avansat și cel mai mare “logistic hub” din Orientul Mijlociu până în anul 2020.

Porturile proprii

În decembrie 2016, Ekol a achiziționat 65% din Europa Multipurpose Terminals, operatorul Molo VI din portul Trieste pe care compania Alternative Transport îl folosește pentru Ro-Ro, iar Ekol pentru serviciile feroviare. Pentru Ekol, Trieste are o localizare strategică în ceea ce privește conexiunile intermodale.

“Ekol a ajuns la un număr de cinci călătorii dus-întors pe săptămână între Trieste și Turcia și, de asemenea, planifică, în următoarele câteva luni, două călătorii săptămânale între Constanța, România și Yalova. Din portul Yalova vor fi posibile și alte conexiuni Ro-Ro către Trieste și Lavrio, Grecia. Merită să subliniem că legătura spre și din Constanța este o nouă rută care va ajuta Ekol să conecteze România și alte țări din Europa Centrală și de Est cu alte zone ale Europei”, a declarat Ahmet Musul, Chiarman Ekol.

Prin noua investiție portuară în cadrul companiei Yalova Ro-Ro Terminals AS, Ekol va conecta, de asemenea, Trieste cu Turcia. Terminalul este deținut în întregime de companie, iar serviciul este planificat să fie lansat până în a doua jumătate a anului 2017. Când va fi finalizat, investiția va ajunge la 40 de milioane de euro, și va fi primul terminal Ro-Ro al Turciei. Suprafața totală a portului este de 100.000 de metri pătrați, cu punctele vamale locale și de frontieră din Yalova situate în interiorul facilității. De asemenea, depozitul bonded și non-bonded va oferi clienților o mare flexibilitate.

“Un mare avantaj al acestui port este propriul său laborator, deoarece Ekol intenționează să aibă acolo un laborator industrial de 1.000 metri pătrați. Acest lucru este foarte important atât pentru importatori cât și pentru exportatori, deoarece va permite o validare mai rapidă a formalităților vamale, și a intrării în Turcia sau în UE a mărfurilor clienților Ekol într-un timp mai scurt”, a adăugat Ahmet Musul.

Spațiul de parcare va fi disponibil pentru 500 de camioane. Când terminalul Ro-Ro Yalova se va deschide în 2017, acesta va elimina 100.000 de vehicule pe an din traficul din Istanbul. Pentru o eficientizare a timpului, dar și a costurilor pentru producători și transportatori, Ekol va reduce, anual, emisiile de dioxid de carbon cu 3,7 milioane kg, consumul de motorină cu 1,5 milioane de litri și deșeurile periculoase cu 12.000 kg, prin reducerea timpului de transport pe autostradă. Acest lucru va oferi oportunități semnificative de angajare pentru persoanele din regiune, deoarece este mai aproape de centrele de producție precum Gebze, Bursa, Izmit și Eskișehir. Această investiție va mobiliza regiunea în termeni de producție și va avea un efect pozitiv asupra industriei de export din Turcia.

Noua conexiune Europeană intermodală

În ultimele luni, compania Ekol a dezvoltat noi rute de transport: Sete – Paris și Trieste – Kiel, iar compania continuă să implementeze strategia de a oferi tot mai multe conexiuni intermodale în Europa. De aceea, Ekol îşi continuă extinderea dinamică și rapidă și va dezvolta rețelele intermodale în Europa în viitorul apropiat.

În septembrie, Ekol intenționează să deschidă o nouă conexiune block-train între Trieste și Zeebrugge, Belgia.

“Datorită noului tren Trieste-Zeebrugge, Ekol va oferi prima legătură directă între Marea Mediterană și Marea Nordului. Va fi cea mai rapida soluţie de pe piaţă, care va fi posibilă 100% folosind transportul intermodal. Acest tren va lega Benelux, nordul Franței și Marea Britanie de Europa de Sud, Turcia, Iran și Orientul Îndepărtat” – a spus Ahmet Musul.

În această direcție, Ekol va putea folosi nu numai semiremorci, ci și containere.

Tot în septembrie, Ekol intenționează să inițieze un alt block train între Budapesta și Duisburg, Germania. Datorită acestui fapt, Ekol va conecta CEE cu Germania de Vest, Benelux și Marea Britanie. Pe această linie, Ekol poate folosi echipament pentru remorci și containere.

Compania va crește numărul de legături feroviare dintre Trieste și Kiel la 2 pe săptămână. În afară de frecvența sporită, trenul Ekol va opri și în regiunea Kalefeld din Germania, ceea ce reprezintă veste foarte bună pentru companiile importatoare / exportatoare  din/către această zonă.

Despre Ekol:

Ekol, companie de logistică integrată, înființată în 1990, oferă cele mai înalte servicii de transport internațional de marfă, depozitare, distribuție internă, comerț international, servicii vamale, precum și servicii de supply chain management în filialele sale din 15 țări.

Modelul de afaceri Ekol este susținut de acea inspirație tehnologică care îmbină mintea, inima și conștiința, oferind în același timp, în mod constant clienților săi soluții integrate, interconectate și inovatoare. Ekol este întotdeauna cu un pas înainte și niciodată nu stabilește ceva ca fiind suficient de bine. Această abordare ne ajută să ne respectăm angajamentele față de clienții noștri și creează beneficii de mediu, financiare și sociale.

Ekol este unul dintre cei mai mari furnizorii de servicii logistice din Europa, cu centre de distribuţie de 750.000 de metri pătrați sufrafață de depozitare în Turcia, Germania, Italia, Grecia, Franța, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, România, Ungaria, Spania, Polonia, Cehia, Bulgaria, Iran și Slovenia, folosind resurse proprii, precum 6 nave RO-RO,  48 block-trains pe săptămână și 5.500 de vehicule.

În îndeplinirea promisiunilor sale, cea mai mare putere a Ekol derivă din forța de muncă și puternica rețea de distribuție. O echipă multinațională cu peste 6.500 de membri este dedicată în totalitate pentru a oferi servicii impecabile și satisfacție clienților, jucând, astfel,  un rol vital în povestea de succes  Ekol.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.