Ekol, nouă conexiune feroviară block train între Belgia și Italia

Cu trei săptămâni în urmă, Just 3 weeks ago Ekol Logistics a anunțat lansarea unui nou serviciu feroviar pe trenuri bloc între Budapesta și Cologne, fiind prima soluție feroviară Ekol pentru coridorul Est-Vest. Acum, compania anunță lansarea unui alt serviciu de tip block train care va lega Zeebrugge, Belgia de Trieste, Italia.

Această nouă conexiune este o dovadă a expansiunii rețelei Ekol în coridorul Sud-Nord, menită să creeze legături între piețele strategice pe care compania operează.

“Continuăm să implementăm strategia noastră de a oferi din ce în ce mai multe conexiuni intermodale în Europa. Am conectat Marea Mediteraneană cu Marea Baltică prin serviciul feroviar Trieste-Kiel începând cu Ianuarie 2017, iar acum suntem foarte încântați să le oferim clienților noștri o nouă conexiune directă între Marea Mediteraneană și Marea Nordului. Acest nou block train va fi primul tren direct ce va conecta Turcia, Iran și Orientul Mijlociu cu țcu oc Bnenelux, Franța și UK ( Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda) într-o manieră complet ecologică, fără a folosi un singur șofer”, a declarat Alaa Jennane, Director of Engineering Business Development Ekol.

Trenul va pleca din terminalul EMT Trieste de două ori pe săptămână. Această nouă soluție permite transportarea diferitelor tipuri de echipamente, precum mega trailere, containere și cutii mobile”.

“Datorită cooperării cu Portul Zeebrugge și datorită parteneriatului nostru strategic cu P&O Ferries, efectuăm transporturi către diferite regiuni din Anglia (Tilburry, Hull, Teesport), precum și către alte destinații cu ajutorul partenerilor. Aceste cooperări și servicii oferite ne fac să fim foarte mândri”, a adăugat Alaa Jennane.

Acest serviciu va fi operat de Hupac și este estimat un număr de 5,000 de transporturi pe an pentru Ekol.

Renzo Capanni, the Director of Hupac, a declarat: “Hupac este încântat să sprijine Ekol în această nouă linie intermodală. Împreună cu toate părțile implicate, am reușit să dezvoltăm un serviciu de vârf pentru a conecta direct Turcia cu UK, oferind timpi de tranzit extrem de competitivi. Hupac își gestionează propria flotă modernă de vagoane, prin intermediul căreia efectuează zilnic servicii feroviare. Prin acest nou serviciu, demonstrăm că intermodalul este cea mai bună alternativă la transportul rutier”.

Janette Bell, the Managing Director of P&O Ferries, a declarat: “Suntem fericiți să anunțăm lansarea acestui nou tren către Zeebrugge prin intermediul căruia vom îmbunătăți serviciile noastre integrate pe tren și ferry, menite să lege întregul continent European de Marea Britanie. We are delighted to announce the launch of this new train to Zeebrugge Ne-am extins operațiunile în Zeebrugge anul trecut, astfel încât să ajungem acum la o capacitate de 700,000 de unități pe an șa să continuăm să ne dezvoltăm”.

“Transportul intermodal este la cele mai înalte standarde în cadrul portului nostru. Portul Zeebrugge încurajează și sprijină afacerile dezvoltate pe baza soluțiilor intermodale pe cale aeriană și maritimă. Lansarea acestui block train al Ekol va întări conexiunile noastre cu Italia și cu alte destinații și este o extindere a ofertei noastre complete de conexiuni intermodale directe și indirecte în Zeebrugge”, explică Joachim Coens, CEO Port of Zeebrugge.

Datorită noului block train, Ekol va salva 15 000 de copaci în fiecare lună și suficient combustibil pentru 9 călătorii în jurul lumii. Furnizarea de soluții ecologice ocupă un loc esențial în cadrul strategiei Ekol.

Anul trecut, Ekol a achiziționat 65% din Portul EMT din Trieste și a anunțat dezvoltarea mai multor conexiuni intermodale din Trieste. Așadar, acest nou tren face parte din strategia de a dezvolta și mai mult acest port.

Despre Ekol:

Ekol, companie de logistică integrată, înființată în 1990, oferă cele mai înalte servicii de transport internațional de marfă, depozitare, distribuție internă, comerț international, servicii vamale, precum și servicii de supply chain management în filialele sale din 15 țări.
Modelul de afaceri Ekol este susținut de acea inspirație tehnologică care îmbină mintea, inima și conștiința, oferind în același timp, în mod constant clienților săi soluții integrate, interconectate și inovatoare.

Ekol este întotdeauna cu un pas înainte și niciodată nu stabilește ceva ca fiind suficient de bine. Această abordare ne ajută să ne respectăm angajamentele față de clienții noștri și creează beneficii de mediu, financiare și sociale.

Ekol este unul dintre cei mai mari furnizorii de servicii logistice din Europa, cu centre de distribuţie de 1,000 000 de metri pătrați suprafață de depozitare în Turcia, Germania, Italia, Grecia, Franța, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, România, Ungaria, Spania, Polonia, Cehia, Bulgaria, Iran și Slovenia, folosind resurse proprii, precum 6 nave RO-RO, 48 block-trains pe săptămână și 5.500 de vehicule.

În îndeplinirea promisiunilor sale, cea mai mare putere a Ekol derivă din forța de muncă și puternica rețea de distribuție. O echipă multinațională cu peste 6.500 de membri este dedicată în totalitate pentru a oferi servicii impecabile și satisfacție clienților, jucând, astfel, un rol vital în povestea de succes Ekol.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.