Eurowag cumpără Inelo Group, extinzându-se pe piața din Europa

Eurowag, o platformă paneuropeană lider de plăți integrate și mobilitate, axată pe industria transportului rutier comercial („TRC”), cumpără de la Innova Capital 100% din Grupul Inelo, un furnizor lider de soluții tehnologice integrate pentru transportul greu din regiunea Europei Centrale și de Est. Achiziționarea unui furnizor de top de soluții tehnologice integrate în Polonia și Slovenia îmbunătățește semnificativ dimensiunea și capacitatea produselor Eurowag, contribuind, în același timp, la dezvoltarea platformei sale digitale.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Tranzacția va extinde amprenta geografică a Eurowag pe 16 piețe europene și va dubla baza de dispozitive telematice. Prin acest pas, Eurowag își va extinde, de asemenea, portofoliul de produse, adăugând soluții esențiale de gestionare a timpului de lucru și de management al flotei, ajutând clienții să-și sporească eficiența operațiunilor prin digitalizare și să îmbunătățească bunăstarea și siguranța șoferilor. Fondatorul și CEO-ul Eurowag, Martin Vohánka, subliniază că achiziția, în valoare de peste 300 de milioane de euro, va accelera dezvoltarea platformei digitale complet integrate a Eurowag, contribuind la o industrie TRC mai curată, mai corectă și mai eficientă.

Grupul Inelo este lider internațional în soluții pentru industria transporturilor. Compania este prezentă în peste 12 piețe europene și de 20 de ani echipează sectorul TRC cu soluții digitale în domeniile software-ului de localizare prin satelit GPS (localizarea mașinilor șoferilor, traseul și monitorizarea vehiculelor) și software pentru analiza și plata programului de lucru al șoferilor. În ultimii ani, activând în cadrul fondului Innova Capital, Grupul Inelo a realizat 4 achiziții strategice de companii: NUSS, Marcos Bis, CVS Mobile și FireTMS. Acest lucru i-a permis Inelo să-și continue creșterea dinamică și să evolueze dintr-o companie locală într-un lider în tehnologie integrată pentru transport în regiunea ECE.

Aproximativ 87.000 de vehicule sunt echipate în prezent cu dispozitive telematice Inelo, aproximativ 100.000 de șoferi folosesc software-ul Inelo pentru plata timpului de lucru al șoferilor, iar aproape 60.000 sunt plătiți prin serviciul său de externalizare. În plus, compania poloneză furnizează 43 de inspecții de control în 23 de țări cu instrumente care sunt utilizate pentru controlul transportului rutier internațional.

Martin Vohánka, fondator și CEO Eurowag: Această tranzacție importantă din punct de vedere strategic nu numai că aduce o amploare suplimentară pentru Eurowag, ci ne duce și mai aproape de îndeplinirea ambiției noastre de a furniza o platformă digitală complet integrată, pentru clienții din sectorul transportului rutier comercial. Inelo adaugă aproximativ 87.000 de camioane conectate la rețeaua noastră și ne consolidează poziția ca furnizor lider de soluții de management al flotei pentru industria TRC din regiunea ECE. Este important, de asemenea, că adăugăm noi produse interesante platformei noastre în soluții de gestionare a timpului de lucru, care oferă clienților servicii esențiale și generează o fidelizare excelentă a clienților. Așteptăm cu nerăbdare să îi primim pe Magdalena, Mikolaj și echipa lor la Eurowag și să lucrăm cu ei pe măsură ce continuăm să ne extindem platforma digitală end-to-end”.

Magdalena Magnuszewska, CEO al Grupului Inelo: „Valorificăm valul de digitalizare care se extinde în sectorul TRC și acest potențial a fost recunoscut de Grupul Eurowag. Sunt încântată că, prin parteneriatul cu Eurowag, vom putea continua să dezvoltăm soluția noastră one-stop-shop pentru transportul rutier comercial în întreaga Europă și, prin unirea forțelor cu un lider paneuropean, vom putea accelera creșterea noastră”.

Despre Eurowag

Eurowag a fost înființată în 1995 și este o platformă pan-europeană de plăți integrate și mobilitate, axată pe industria transportului rutier comercial. Soluțiile inovatoare Eurowag simplifică viața întreprinderilor mici și mijlocii din industria transportului rutier comercial din Europa prin combinația sa unică de soluții de plată, tehnologie fără întreruperi, un ecosistem digital bazat pe date și servicii pentru clienți de înaltă calitate. www.eurowag.com

Despre Inelo Group

Inelo Group este o companie poloneză lider, de peste 20 de ani, oferind IMM-urilor și liderilor de pe piața de transport soluții digitale orientate spre industria TRC în domeniul sistemelor de localizare a vehiculelor prin satelit și software pentru analiza și decontarea orelor de lucru ale șoferilor. Cu o bază largă de produse, implementând strategia de one stop shop, a devenit partener de afaceri pentru 10.000 de companii de transport și logistică. Inelo Group oferă, de asemenea, o expunere largă la soluții tehnologice integrate, cu accent deosebit pe managementul orelor de lucru pentru piețele străine, inclusiv Tachoscan Web bazat pe SaaS. În plus, marca poloneză oferă instrumente pentru controlul transportului rutier internațional unui număr de 42 de autorități de aplicare a legii, din 23 de țări. www.inelo.pl

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.