Franța impune test PCR negativ și pentru șoferii care vin din Irlanda

Franța impune test PCR negativ și pentru șoferii care vin din Irlanda, după ce a luat această măsură în cazul transportatorilor din Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus. Astfel, începând din 28 ianuarie, va fi necesar un test PCR negativ pentru îmbarcarea pe feriboturi. Șoferii comerciali trebuie să facă dovada unui rezultat negativ al testului COVID-19 pe ruta Dublin / Cherbourg, potrivit www.motis.com.

Departamentul de transport, împreună cu infrastructura de transport din Irlanda și Consiliul Județean Wexford lucrează intens pentru a finaliza deschiderea facilităților de testare a antigenelor sprijinite de stat pentru transportatori. Aceste teste vor fi puse la dispoziție gratuit la site-urile de testare dedicate din apropierea porturilor Dublin și Rosslare.

Testele vor fi furnizate numai transportatorilor care călătoresc în Franța sau în alte țări în care este necesar un test COVID-19 negativ pentru intrare. Șoferii au, de asemenea, opțiunea de a face teste la numeroasele facilități private din țară, atâta timp cât aceste teste îndeplinesc cerințele franceze, dar aceste costuri nu vor fi acoperite de stat.

Departamentul de transport este în strânsă legătură cu industria transporturilor și sectorul transportului maritim în ceea ce privește introducerea acestor noi cerințe de testare pentru șoferii de vehicule comerciale. Departamentul va elibera îndrumări direct organizațiilor reprezentative de transport și operatorilor de feribot și tuturor operatorilor internaționali de transport autorizați, se mai arată în mesajul Motis.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.