Guvernul a adoptat OUG cu noile prețuri la energie și gaze, pentru 1 an

Guvernul a aprobat, în ședința din 18 martie, Ordonanţa de urgenţă (OUG) cu noile prețuri la energie și gaze naturale, valabile timp de un an, în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023.

Sunt mai multe categorii de prețuri, iar pentru consumatorii noncasnici, IMM-uri şi întreprinderi din industria alimentară, preţul va fi de aproximativ 1 leu/kWh.

Pentru consumatorii energointensivi, se va aproba o schemă de ajutor de stat, a anunțat premierului Nicolae Ciucă, la finalul ședinței Guvernului. Iată și precizările prim-ministrului, în cazul consumatorilor casnici:

„Pentru cei care consumă până în într-o 100 de kWh/lună, preţul va fi 0,68 de lei, măsură de care vor beneficia 3,5 milioane de gospodării.

Pentru cei care consumă între 100 şi 300 de kWh/lună, preţul va fi de 0,80 lei, iar de această măsură vor beneficia aproximativ 4,5 milioane de gospodării.

În cazul gazelor naturale, pentru consumatorii casnici preţul va fi de maxim 0,31 lei/kWh, iar pentru cei noncasnici – de 0,37 lei/kWh”.

Pentru întreprinderile care au avut un consum, în 2021, de până la 50.000 de kWh se menţine acelaşi preţ, a mai spus Ciucă.

Concomitent, la nivelul Ministerului Energiei se iau măsuri pentru tot ceea ce înseamnă identificarea de surse noi de energie şi, de asemenea, pentru identificarea de surse noi de aprovizionare cu gaze naturale”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.