Guvernul a aprobat noile salarii minime din construcții și agricultură

Guvernul Ciolacu a aprobat printr-o Ordonanță de urgență (OUG), în 31 octombrie, noile salarii minime din construcții, agricultură și industria alimentară, fără nicio creștere pentru angajați, deoarece ei vor fi obligați să plătească contribuțiile la sănătate (CASS), de care nu mai sunt scutiți, începând din noiembrie.

Astfel, salariații vor rămâne exact cu câți bani primeau și până în prezent, adică 3.150 lei „în mână” cei din construcții și 2.362 de lei cei din agricultură și industria alimentară.

Precizările Executivului:

„În sectorul construcțiilor, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei, iar în domeniul agricol și în industria alimentară salariul minim brut va fi 3.436 de lei. Astfel, vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României și după introducerea contribuției pentru sănătate. Aceste valori au fost stabilite de Guvern prin consultări cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social. În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol și industria alimentară este de 3.000 de lei. De majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de salariați, potrivit estimărilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.