GXO extinde parteneriatul de lungă durată cu B&Q

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO), cel mai mare furnizor de logistică contractuală dedicată din lume, anunță că își extinde parteneriatul cu principalul retailer britanic de amenajări pentru casă și grădină, B&Q, pe lângă transport și retururi, pentru a include și operarea noului depozit emblematic de 40.000 m2 al B&Q din Blyth, Marea Britanie.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Această locație va fi prima unitate B&Q care va deservi atât magazinele, cât și livrările la domiciliu. Acordul multianual face parte din strategia B&Q de optimizare și transformare a lanțului său de aprovizionare.

Gavin Williams, director general al GXO, Marea Britanie și Irlanda: „Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru de lungă durată cu B&Qt . Împreună, am îmbunătățit deja în mod semnificativ eficiența, siguranța și sustenabilitatea în cadrul operațiunilor de transport și retur. Datorită acestei abordări de succes în direcția îmbunătățirii continue, acum așteptăm cu nerăbdare să aducem toate beneficiile tehnologiei de top din industrie, ale mărimii și expertizei GXO la operațiunile omnichannel ale B&Q.”

Noul depozit din nord-estul Angliei dispune de aproape 37.000 de locații pentru paleți și va angaja peste 100 de persoane în perioada de vârf.

Amélie Gallichan-Todd, director de aprovizionare și logistică, B&Q, a declarat: “Noul nostru centru de distribuție din Blyth reprezintă o mișcare strategică pe termen lung pentru B&Q. Ne străduim în mod constant să fim cel mai ușor loc unde se pot face cumpărături pentru amenajarea locuinței și, prin urmare, căutăm mereu să le oferim clienților noștri flexibilitatea de a alege cum și de unde să obțină exact ceea ce au nevoie, când au nevoie. Știm, din parteneriatul nostru existent, că GXO are echipa potrivită pentru a opera această platformă de clasă mondială, ajutând la îmbunătățirea locuințelor și a vieții a mii de clienți B&Q.”

Noua facilitate din Blyth este primul depozit gestionat de GXO în rețeaua B&Q și urmează ani de succes în ceea ce privește operațiunile de transport și gestionarea retururilor clienților. Din 2015, GXO a gestionat rețeaua de transport cu amănuntul a B&Q în Marea Britanie și Irlanda. Acordul include deservirea centrelor de distribuție locale și regionale cu o flotă de aproximativ 600 de vehicule și camioane și a fost extins în 2021 pentru a include serviciul „Store to Home” de livrare pe distanța finală pentru livrări în vrac și cu două persoane.  

În plus, din 2005, GXO a gestionat un site de retururi de 2000 m2 pentru B&Q în Branston, unde acum procesează aproape 1 milion de cutii de produse returnate anual și readuce majoritatea produselor returnate în stoc pentru revânzare, creând economii substanțiale pentru client și o mai bună disponibilitate a stocurilor pentru consumatorii săi.

Parteneriatul dintre GXO și B&Q include un angajament puternic față de obiectivele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Până în prezent, GXO a îmbunătățit deja substanțial siguranța șoferilor prin implementarea mai multor tehnologii. Site-ul pentru retururi angajează un membru al echipei din cadrul programului DS WorkFit, programul de angajare al Asociației Sindromului Down. GXO a implementat, de asemenea, o serie de sisteme pentru a contribui la reducerea amprentei de mediu a B&Q prin reducerea numărului total de kilometri parcurși de vehicule și a sprijinit B&Q în implementarea unei flote alimentate cu GNL pentru a reduce emisiile. GXO va extinde acest angajament de îmbunătățire continuă la noua unitate din Blyth.

Despre GXO Logistics

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) este cel mai mare furnizor de servicii logistice contractuale dedicate din lume și beneficiază de creșterea rapidă a comerțului electronic, a automatizării și a externalizării. GXO se angajează să ofere un loc de muncă diversificat, de clasă mondială, pentru peste 130.000 de membri ai echipei în peste 970 de unități care însumează aproximativ 19 milioane de metri pătrați. Compania colaborează cu cele mai importante companii de top din lume pentru a răspunde provocărilor logistice complexe cu soluții avansate din punct de vedere tehnologic pentru lanțul de aprovizionare și comerț electronic, la scară largă și cu rapiditate. Sediul corporativ al GXO se află în Greenwich, Connecticut, SUA. 

Despre B&Q

B&Q ajută clienții să-și îmbunătățească locuințele încă din 1969. În calitate de lider în Marea Britanie în domeniul amenajării caselor și al grădinăritului, în fiecare an ajutăm peste 20 de milioane de oameni să își modernizeze casele și să își îmbunătățească viața. 

Produsele și serviciile noastre sunt disponibile în peste 300 de magazine B&Q din Marea Britanie și Irlanda și pe diy.com și diy.ie. Oferim peste 30.000 de produse în magazinele noastre, fie pentru a fi ridicate imediat, fie pentru a fi comandate pe diy.com în termen de o oră sau a doua zi, pentru a fi preluate cu un “click and collect”. De asemenea, mai avem peste 300.000 de produse de amenajare a locuinței disponibile pentru a fi comandate pe diy.com pentru livrare la domiciliu și continuăm să extindem gama de produse disponibile pe site-ul nostru prin intermediul platformei noastre specializate în amenajarea locuinței, lansată în martie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.