Hella își extinde biroul din Craiova; ElectroPutere Parc, cel mai mare hub IT din Oltenia

Grupul francez de real estate Catinvest anunță consolidarea ElectroPutere Parc ca principal centru de inovație și tehnologie din Oltenia, odată cu extinderea cu 1.300 mp a spațiului de birouri al Hella, furnizor german de componente auto renumit pe plan mondial, parte din grupul global Forvia, până la o suprafață de aproximativ 8.000 mp.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Odată cu semnarea celei mai mari tranzacții din industria de închirieri de birouri din sudul țării, gradul de ocupare a clădirii A din complexul ElectroPutere Parc ajunge la 100%, Catinvest investind continuu în crearea unor medii de lucru productive și colaborative pentru angajați, oferind facilități la standarde înalte, cu accent pe siguranță și flexibilitate.

În centrul de proiectare și dezvoltare al Hella din Craiova se lucrează la crearea unor soluții pentru a spori siguranța și confortul mașinilor, cu tehnologii de ultimă oră. Circa 600 de angajați contribuie la conceperea mașinii viitorului, cu toții formând o echipă dedicată de ingineri, programatori și experți în securitate cibernetică și calitate.

„Pe cea mai mare parte a suprafeței de extindere a spațiului de birouri din ElectroPutere Parc se va construi un nou laborator de testare, al treilea din locație. Este urmarea faptului că în portofoliul Hella Technical Center Craiova intră un nou proiect, cu o nouă generație de produse ce va înlocui vechea cutie de siguranțe din mașină cu o soluție complet electronică. Aceasta va fi folosită la mașinile electrice”, spune Nicolae Neagu, director al Hella Technical Center Craiova. 

Prezentă în România din 2005, Hella a ajuns în prezent la peste 5.000 de angajaţi în cele cinci centre de proiectare și dezvoltare din țară, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, Hella dezvoltă tehnologii inovatoare pentru produse electronice și de iluminat, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil. Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești, precum componente și sisteme electronice, sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală. 

Craiova a devenit un centru din ce în ce mai important pentru proiectele de dezvoltare IT, principalul atu al Capitalei Olteniei fiind forța de muncă bine pregătită în domeniul IT, la care se adaugă prezența unui mediu de afaceri competitiv și stabil și existența unui aeroport internațional. Pe lângă Hella, și companii precum Endava, Ubisoft, Continental sau Operative au semnat contracte de închiriere cu grupul imobiliar francez Catinvest, care deține și administrează ElectroPutere Parc.

Mai departe, planurile de dezvoltare ale Catinvest includ spații de retail, birouri și alte servicii precum spații de co-working sau de tip apart-hotel, cu un buget total de investiții de peste 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani, contribuind la dezvoltarea regiunii.

„La Catinvest, obiectivul nostru este să dezvoltăm permanent ElectroPutere Parc, oferind locuitorilor din zonă și business-urilor locale un hub extrem de bine poziționat și foarte accesibil pentru activități profesionale și de shopping, restaurante și agrement. Suntem foarte mândri că firme internaționale de IT, precum Hella, au ales ElectroPutere Parc pentru a-și amplasa centre de dezvoltare în Craiova. Sunt convins că potențialul ElectroPutere Parc ca principal hub IT al regiunii Oltenia va crește în viitorul apropiat și de aceea lucrăm deja la o nouă clădire mixtă. Până la sfârșitul lui 2025, ElectroPutere Parc va avea în jur de 99.000 de metri pătraţi destinaţi activităţii de retail, 25.000 de metri pătraţi vor fi destinaţi birourilor clasa A și un apart-hotel de lux cu 60 de apartamente. Obiectivul nostru este să dezvoltăm permanent ElectroPutere Parc, consolidându-ne poziția de lider în regiune”, a declarat Bertrand Catteau, CEO al Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest, care deține și administrează ElectroPutere Parc, are în portofoliu alte câteva centre comerciale din România – galeriile comerciale Carrefour Orhideea și Cora Pantelimon din București și Carrefour TOM din Constanța – precum și din Europa de Est – Auchan Savoya Park din Budapesta și Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, pe piața rezidențială și comercială din Franța. În total, Catinvest deține și administrează peste 525.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est. 

Despre Hella

HELLA este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă Forvia. În cadrul acestui grup, Hella reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. Hella are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de până la 6,2 miliarde de euro în primele nouă luni ale lui 2023.

Despre Forvia

Forvia îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și Hella. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, Forvia oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, Forvia se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume, cu obiectivul de a contribui la transformarea mobilității, prin proiecte vizionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.