Industria auto în plină schimbare: Hödlmayr, furnizor de mobilitate de succes

Hödlmayr România raportează o cifră de afaceri de până la 43 milioane de euro, în 2022, în creștere cu 30% față de anul precedent. Compania modernizează, anul acesta, parcul auto prin achiziționarea a 20 camioane noi Euro-6 și o investiție de 5 milioane de euro.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Industria auto este una dintre industriile marcate puternic de schimbări semnificative, în ultima vreme, fie că vorbim despre noi tehnologii de propulsie, de cerințe crescute privind sustenabilitatea sau de schimbarea comportamentului legat de mobilitate. Acest lucru are, desigur, impact asupra unei companii de logistică auto precum Hödlmayr. Datorită viziunii sale strategice, ce pune accent în special pe dezvoltarea căilor ferate, respectiv punerea în funcțiune a propriilor legături feroviare, această companie cu tradiție în domeniul său se consideră bine pregătită pentru noile provocări.

Tamer Sen

Soluțiile logistice care asigură un transfer fără probleme și care respectă obiectivele de protecție a mediului au fost întotdeauna o prioritate pentru Hödlmayr. „Investim constant în dezvoltarea soluțiilor noastre de transport feroviar, iar construirea unei noi legături feroviare pe  șantierul din Pitești, anul trecut, este o dovadă a acestui lucru. Această concentrare pe transportul multimodal către și dinspre România s-a dovedit eficientă în ultimii ani. Conceptele inovatoare de acest gen asigură adesea avantajul competitiv necesar, motiv pentru care am reușit să ne creștem cifra de afaceri cu peste 30%, până la 43 de milioane de euro anul trecut. Creșterea cu 25% a vânzărilor de mașini noi în primul semestru al anului 2023 ne menține optimismul pentru viitor”, spune Tamer Sen, directorul general al Hoedlmayr-Lazăr România.

Modernizarea continuă a flotei de vehicule

Hödlmayr Romania investește și în acest an în modernizarea parcului său auto. „Pe lângă îmbunătățirile aduse flotei, cu siguranță importante pentru șoferi, aducem încă o dată o contribuție importantă la transportul auto cu cât mai puține emisii posibil, prin achiziționarea a 20 de camioane noi Euro-6 și o investiție de 5 milioane de euro”, subliniază Sen.

Andreas Sundl

O dinamică mare a pieței

„Piața de automobile din Europa a fost foarte statică pentru o lungă perioadă de timp. Acum există o dinamică extraordinară, pe care, desigur, trebuie să o gestionăm și noi”, explică Andreas Sundl, membru al consiliului de administrație al Hödlmayr. Obiectivul principal al companiei este să le ofere clienților soluții și servicii logistice inovatoare și multimodale. «Pentru compania noastră, cu atât de multă experiență în acest segment și cu o structură dezvoltată de vânzări și dealeri în Europa, este o provocare ce oferă oportunități excelente pentru o dezvoltare de succes”, spune Sundl.

Hödlmayr Logistics România este considerată a doua cea mai mare companie de logistică auto din România și are în prezent 190 angajați. Flota de vehicule se compune în total din 250 de transportoare speciale si subcontractori. Sediul din Bascov include o capacitate de garare de circa 3.000 de vehicule și asigură – pe lângă soluțiile de transport, și lucrări de service, îmbunătățire și asigurare a calității. Cifra de afaceri a filialei din România a Hödlmayr a fost de 43 de milioane de euro în 2022.

Hödlmayr International AG este o companie de familie cu activitate la nivel internațional, din Schwertberg (Austria), având competență principală în domeniul logisticii auto. Compania este specializată pe întregul lanț de aprovizionare, de la preluarea vehiculelor din fabrică/portul de intrare până la livrarea către comerciantul auto/posesorul flotei. Anual se livrează cca. 1,7 milioane de vehicule. Hödlmayr International AG și filialele sale din 16 țări au 1.600 de angajați. În total, concernul dispune de peste 570 de transportoare speciale pentru vehicule, de 20 de sisteme de tracțiune complete și de o suprafață de depozitare pentru cca. 55.000 de vehicule. Cifra de afaceri a companiei s-a situat, astfel, în ultimul an, la 290 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.