Inginerul din spatele proiectului „Camionul solar”

Magnus Gustavsson, inginer cu o experiență de 26 de ani în cadrul Scania, lucrează pentru îmbunătățirea transportului sustenabil. El a luat parte la o varietate de proiecte interesante pentru companie, iar contribuția sa la prototipul de „Camion Solar” Scania iese în evidență.

Magnus Gustavsson

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Un expert cu o pasiune pentru transportul sustenabil

Magnus a început cariera la Scania, în 1997, ca inginer mecanic. De atunci, a lucrat la o varietate de proiecte, inclusiv dezvoltarea de noi motoare, transmisii și sisteme de propulsie. În ultimii ani, s-a concentrat pe dezvoltarea tehnologiilor sustenabile pentru transport.

„Sunt foarte mândru de acest proiect, deoarece doresc să contribui la un sistem de transport sustenabil. Devenind din ce în ce mai conștient de importanța decarbonizării transportului”, spune el. 

Tehnologia „Camionului solar”

„Camionul solar” Scania este echipat cu o remorcă, ce are panouri solare care alimentează o baterie. Bateria poate fi folosită pentru a alimenta camionul sau pentru a stoca energie pentru utilizare ulterioară. „Cea mai mare provocare a fost să integrăm toate componentele într-un mod eficient și fiabil. Dar am reușit să creăm un sistem care funcționează bine”, spune Magnus.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.