Investitorii germani caută în România producție, forță de muncă și inovare

O delegație de oameni de afaceri și reprezentanți ai Camerelor germane de comerț și industrie din Osnabrück și Ostfriesland-Papenburg au vizitat, săptămâna trecută, județele Sibiu și Timișoara pentru a cunoaște piața din România și în special locurile cu potențial de producție, disponibilitatea forței de muncă și capacitatea oamenilor de inovare.

Vizita de informare a fost organizată de AHK România în colaborare cu cele două camere de comerț din Germania.

Membrii delegației au fost la Liceul Tehnologic „Independența” din Sibiu, unul dintre cele mai importante din regiune, care oferă învățământ in sistem dual și are parteneriate cu cele mai mari firme germane din județ. Apoi, vizita a continuat la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, unde un număr impresionant de vorbitori nativi de limba germană termină studiile, în fiecare an, iar calitatea școlilor germane din județ este recunoscută la nivel național.

Tot la Sibiu, membrii delegației au avut întâlniri cu reprezentanții companiilor Harting și Rehau, care au adus în discuție perspective valoroase despre Sibiu și experiențele lor in România.

Timișoara este un oraș unde reprezentanții firmelor germane au considerat că există potențial pentru parteneriate și relocare a producției (nearshoring) .Orașul este totodată unul dintre cele mai importante hub-uri de start-up-uri si idei inovatoare, alături de București și Cluj. Membrii delegației au vizitat Primăria, platforma Cowork Timișoara, firmele germane Helbako (lider în soluții electronice și electrice pentru industria auto) și Dräxlmaier (care asamblează baterii pentru vehicule electrice si hibride), precum și producătorul local Elba Lighting, cu o tradiție de aproximativ 100 de ani în producția de corpuri de iluminat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.