Iveco Group, acord cu Mutares pentru transferul proprietății asupra Magirus

Iveco Group și Mutares SE & Co. KGaA, un holding de investiții axat pe tranzacții în situații speciale, au anunțat semnarea unui acord definitiv pentru transferul de proprietate al Magirus GmbH și al filialelor sale care desfășoară activități de stingere a incendiilor.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Magirus produce și vinde vehicule și echipamente de stingere a incendiilor și are peste 1.300 de angajați în Germania, Italia, Franța și Austria. În 2023, Magirus a reprezentat aproximativ 2% din veniturile Grupului Iveco și a înregistrat o pierdere EBIT de 35 de milioane de euro.

Sub rezerva aprobării autorităților de reglementare, se preconizează că tranzacția va fi finalizată, cel târziu în ianuarie 2025, un interval de timp care să permită o tranziție coerentă în interesul tuturor părților interesate. Ca urmare a acestei tranzacții, rezultatele Iveco Group 2024 vor fi afectate în mod negativ cu aproximativ 115 milioane de euro, în primul trimestru al anului 2024. Acest efect asupra rezultatelor va fi exclus din toți indicatorii ajustați.

Tranzacția va oferi lui Magirus o independență completă față de Iveco Group și, deopotrivă, în acțiunile de combatere a incendiilor. 

Mutares este un holding de capital privat cotat la bursă, cu sediul central în München și birouri în Amsterdam, Frankfurt, Helsinki, Londra, Madrid, Milano, Paris, Shanghai, Stockholm, Viena și Varșovia. Holdingul achiziționează companii mijlocii aflate în situații speciale, cu un potențial semnificativ de îmbunătățire operațională.

Din 1864 în slujba pompierilor din întreaga lume, Magirus a reprezentat mix de inovație și tradiție. Cu o gamă completă de vehicule moderne și fiabile de stingere a incendiilor, scări rotative, vehicule de salvare și logistice, soluții speciale, pompe și pompe portabile, MAGIRUS este unul dintre cei mai mari și mai avansați furnizori de tehnologie de stingere a incendiilor și de control al dezastrelor la nivel mondial. Afacerile Magirus continuă ca de obicei, inclusiv serviciile și asistența, cu 100% focus pe angajați, clienți și parteneri.

Iveco Group N.V. (EXM: IVG) este casa unor oameni și mărci unice care vă sprijină afacerea și misiunea de a promova o societate mai durabilă. Cele opt mărci sunt fiecare o forță majoră în activitatea sa specifică: IVECO, o marcă de pionierat în domeniul vehiculelor comerciale, care proiectează, produce și comercializează camioane grele, medii și ușoare; FPT Industrial, lider global într-o gamă largă de tehnologii avansate de propulsie în sectoarele agriculturii, construcțiilor, marinei, producției de energie și vehiculelor comerciale; IVECO BUS și HEULIEZ, mărci de autobuze și autocare premium și de transport în comun; IDV, pentru echipamente de apărare și protecție civilă extrem de specializate; ASTRA, lider în domeniul vehiculelor grele de carieră și de construcții de mari dimensiuni; MAGIRUS, producătorul de vehicule și echipamente de luptă împotriva incendiilor, renumit în industrie; și IVECO CAPITAL, divizia de finanțare care le sprijină pe toate. Grupul Iveco are peste 35.000 de angajați în întreaga lume și dispune de 20 de unități industriale și 29 de centre de cercetare și dezvoltare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.