Karol Soko devine managing director al Scania Black Sea Unit

Începând cu 1 aprilie, Benoît Tanguy, actualul managing director al Scania Black Sea Unit (România și Bulgaria), va prelua rolul de CEO la Scania Franța. Funcția sa va fi preluată de către Karol Sokol, actualul director general al Regiunii Scania Adriatice de Est (Slovenia, Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Albania, Kosovo, Muntenegru).

Karol Sokol (stânga), actual managing director al Scania East Adriatic Region preia
funcția de managing director în cadrul Scania Black Sea Unit de la Benoît Tanguy (dreapta).

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Benoît Tanguy, în vârstă de 56 de ani, deține o vastă experiență în piața franceză, de-a lungul timpului ocupând diverse poziții în cadrul Scania Franța.
Cu hotărâre, el își propune să păstreze focalizarea companiei asupra nevoilor clienților și să sprijine continuarea performanței remarcabile realizate de rețeaua Scania în Franța.

În calitate de profesionist cu experiență în industrie, Karol Sokol aduce o mulțime de experiență și cunoștințe în rolul de managing director la Scania Black Sea Unit.
La vârsta de 53 de ani, pasiunea lui pentru avantajul competitiv al clienților, inovația și angajamentul față de excelență au fost forțele motrice din spatele carierei sale de succes.

Călătoria lui Karol cu ​​Scania este o dovadă a angajamentului și dăruirii sale. După ce și-a început cariera la Scania în urmă cu 22 de ani, s-a impus ca unul dintre primii angajați din primul punct Scania din Slovacia. În calitate de country manager, a stat în spatele poveștii de succes de 13 ani a Scania în Slovacia, ducându-și la actualul său rol de director general al Regiunii Scania Adriatice de Est (Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Kosovo). Călătoria lui Karol este marcată de consolidarea pozițiilor Scania pe piață. Facând din Scania liderul de în multe țări din Europa Centrală, împreună cu alte realizări care contribuie la succesul Scania.

În calitatea sa actuală de director general, Karol Sokol a condus numeroase inițiative care au ridicat Regiunea Scania Adriatică de Est pe noi culmi. Sub conducerea sa, Scania și-a îmbunătățit semnificativ rețeaua de servicii din regiunea Adriatică, cu noi recorduri în afaceri și cota de piață.

El a implementat cu succes noi procese și proiecte, demonstrând în același timp spiritul de conducere bazat pe sustenabilitate, poziționându-se ca lider puternic pe piață, și punând foarte mult accent pe spiritul de echipă.

Privind în perspectivă, Karol prevede un viitor pentru Scania Black Sea Unit focusat pe calitate, nevoile clienților, dar și pe dezvoltarea ulterioară a rețelei de servicii și angajamentul continuu față de sustenabilitatea mediului.

Strategia sa include accent pe extinderea prezenței pe piață, promovarea parteneriatelor strategice, promovarea inovației, digitalizarea și insuflarea spiritului de echipă în cadrul organizației, cu scopul de a crește valoarea pentru clienți.

Devotamentul neclintit al lui Karol față de valorile de bază ale Scania garantează că Scania rămâne în fruntea industriei, adaptându-se la tendințele emergente și menținând un avantaj competitiv.

Scania Black Sea Unit

Scania Black Sea Unit reprezintă o entitate consolidată cu operațiuni atât în România, cât și în Bulgaria. Structura sa actuală include nu mai puțin de 6 service-uri în Bulgaria și 8 în România, reflectând angajamentul puternic al companiei de a oferi servicii de calitate și de a-și extinde infrastructura în regiunea Mării Negre.

La Scania Black Sea Unit lucrează 350 de angajați. Valorile după care aceștia se ghideză sunt: clientul pe primul loc, respect, spirit de echipă, responsabilitate si eliminarea risipei.

Benoît Tanguy și etapele sale viitoare

Cu un angajament puternic de a asculta nevoile clienților și de a dezvolta servicii de înaltă calitate, Benoît Tanguy își propune să continue implementarea și îmbunătățirea proceselor pentru a optimiza experiența de zi cu zi a rețelei, răspunzând astfel așteptărilor clienților.
Este crucial să ne axăm pe client și pe cerințele sale, fără a-l forța să se conformeze unei strategii care nu se potrivește nevoilor sale”, afirmă el.

Cu hotărâre, Benoît Tanguy intenționează să ducă mai departe munca inițiată de Carl Pattyn, predecesorul sau. „Nu va exista nicio pauză,” anunță el. „Doresc să continui rolul pe care Scania l-a avut întotdeauna ca partener pentru clienți, în special în perioada tranziției energetice care redefinește industria noastră.

Cu o bogată și variată experiență managerială dobândită în diverse pozitii avute pe mai multe continente, Benoît Tanguy rămâne profund atașat de valorile fundamentale ale Scania: „Am experimentat moduri diferite de a lucra în America Latină și în Europa de Sud-Est. Cu toate acestea, dacă există ceva care rezonează perfect peste tot, acela este spiritul Scania: un ADN puternic, indiferent de cultura țării în care am activat. Este o forță care îndrumă fiecare angajat, iar misiunea noastră este să o transmitem cu aceeași pasiune
clienților noștri.

Scania este un furnizor de soluții de transport de talie mondială, inclusiv de camioane și autobuze pentru aplicații de transport de mare tonaj, combinate cu oferte ample de servicii. Scania oferă servicii de finanțare, asigurare și închiriere a vehiculelor pentru a le permite clienților săi să se concentreze pe activitatea lor principală. De asemenea, Scania este un furnizor important de motoare industriale și marine.

Compania are 50.000 de angajați în aproximativ 100 de țări, iar împreună cu partenerii și clienții săi face tranziția către un sistem de transport sustenabil, creând o lume mobilă care este mai bună pentru afaceri, societate și mediu.

Înființată în 1891, activitățile de cercetare și dezvoltare sunt concentrate în principal în Suedia, în timp ce unitățile de producție sunt stabilite în Europa și America Latină, cu centre regionale de producție în Africa și Asia. Scania operează ca o subsidiară a Traton Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.