KLM și Thalys, parteneriat-pilot pentru transferul pasagerilor la tren

KLM Royal Dutch Airlines și Thalys au lansat parteneriatul prin intermediul căruia operatorul aerian cumpără pentru pasagerii săi locuri la bordul trenurilor de mare vitează operate de compania feroviară pe ruta Amsterdam-Schiphol (AMS) – Bruxelles (și retur).

Acest parteneriat va permite KLM Royal Dutch Airlines să opereze un zbor mai puțin între Aeroportul Internațional Amsterdam Schiphol (AMS) și Bruxelles, în fiecare zi.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Scopul acestui proiect este de a crește numărul pasagerilor care călătoresc cu trenul între Bruxelles și Schiphol,  în contextul în care majoritatea dintre aceștia sunt pasageri de transfer care continuă călătoria la bordul avioanelor KLM. 

Colaborarea dintre cele două companii reprezintă un prim pas important în implementarea de către KLM a planului de acțiune dezvoltat de Guvernul Țărilor de Jos pentru integrarea serviciilor feroviare cu cele aeriene. Lansat în comun la sfârșitul anului 2020 de către Ministerul Infrastructurii și Gospodăririi Apelor și reprezentanți ai Aeroportul Internațional Amsterdam Schiphol, ProRail, KLM Royal Dutch Airlines și NS Dutch Railways, planul prevede acțiuni și măsuri concrete prin intermediul căruia călătoriile internaționale pe calea ferată pot deveni o alternativă logică și sustenabilă, care să completeze serviciile de transport aerian de persoane pe distanțe mai scurte de 700 de kilometri.

KLM oferă deja pasagerilor săi opțiunea de transfer într-un tren de mare viteză deținut de  Thalys în locul unui zbor pe ruta Bruxelles-Aeroportul Internațional Amsterdam Schiphol (AMS) și invers. Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, între 20 și 25% dintre pasageri, însemnând aproximativ 36.000 de clienți KLM, au optat pentru această alternativă. 

În prezent, KLM Royal Dutch Airlines, împreună cu NS Dutch Railways și alte companii feroviare europene de căi ferate, caută modalități de a extinde această opțiune și către alte destinații europene.

„Acest serviciu este primul rezultat concret al planului de acțiune pentru integrarea serviciilor feroviare cu cele aeriene, propus de Ministerului Infrastructurii și Gospodăririi Apelor și implementat împreună cu reprezentanți ai Aeroportului Amsterdam-Schiphol, ProRail și NS Dutch Railways. Prin intermediul acestuia ne dorim să oferim pasagerilor noștri o călătorie fără probleme, cu conexiuni între punctele de transfer feroviar și aerian”, a declarat Boet Kreiken, vicepreședinte Executiv Customer Experience KLM.

Avantajele oferite în acest caz pasagerilor de către KLM și Thalys constau în valabilitatea biletului de avion atât pentru călătoria cu trenurile de mare viteză deținute de Thalys pe ruta Amsterdam Bruxelles și viceversa, cât și cu avioanele companiei KLM, respectiv planificarea integrată a călătoriilor către destinațiile europene sau transatlantice. În plus, KLM va oferi pasagerilor actualizări în timp real despre programul trenurilor pe ruta Amsterdam-Bruxelles.

Etapa de test va continua, până pe 29 octombrie anul acesta, când va avea loc o evaluare aprofundată cu scopul de a identifica opțiunile de dezvoltare pentru acest tip de serviciu. 

Programul trenurilor Thalys 

Serviciile de transfer feroviar pe ruta Aeroportul Internațional Amsterdam Schiphol – Bruxelles și Bruxelles-Aeroportul Internațional Amsterdam Schiphol au următorul program*:

https://campaigns.klm.be/en/travel-by-train/thalys-brussels-schiphol

BRU-AMS
TH9357: zilnic, cu excepția zilei de sâmbătă; trenul va pleca la ora 16:52 din Bruxelles (ZYR) și va sosi în Amsterdam la ora 18:25.
TH9351: doar sâmbăta, cu plecare de la ora 15:52 și sosire la 17:25.

AMS-BRU
TH9376: zilnic, cu excepția zilei de sâmbătă; trenul va pleca la ora 17:34 din Amsterdam și va sosi în Bruxelles (ZYR) la ora 19:08.
TH9382: doar sâmbăta, cu plecare de la ora 18:34 și sosire la 20:08.

*Ora locală CET (Central Europe Time)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.