Lege: Examenul teoretic pentru permisul de conducere, oriunde în ţară

Examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere poate fi susținut oriunde în ţară, a decis Camera Deputaților – for decizional, printr-o lege adoptată în 13 februarie. Actul normativ merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

În acest fel, se vor reduce timpii de aşteptare a candidaţilor de a deveni conducători auto. „Proba teoretică de verificare a cunoştinţelor pentru obţinerea permisului de conducere se poate susţine la orice autoritate competentă de pe teritoriul României cu respectarea condiţiilor de vârstă, potrivit legii. Proba practică pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa sau, în cazul celor aflaţi la studii în România de cel puţin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, prevede noua lege.

Examenul practic rămâne să fie dat în condiţiile actuale, deoarece acum autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.