MAE se implică în repatrierea trupului neînsufleţit al șoferului ucis

Ministerul Afacerilor Externe informează că, urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Paris, autorităţile judiciare franceze şi-au dat acordul pentru preluarea trupului neînsufleţit al cetăţeanului român care a fost ucis într-o parcare în Franţa, în vederea repatrierii, în cursul săptămânii viitoare.

Astfel, Ambasada României la Paris a efectuat demersuri pentru identificarea şi notificarea familiei persoanei decedate şi este în contact cu aceasta, se arată într-un comunicat al MAE.

În noaptea de 15 spre 16 mai, un șofer român de camion a fost înjunghiat mortal, într-o parcare de pe A28, Somme, Franța.

„Încă de la momentul notificării decesului cetăţeanului român pe teritoriul Republicii Franceze, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii acestui incident”, precizează MAE.

„În egală măsură, Ambasada României la Paris a sesizat acest caz, prin demersuri punctuale la nivelul Ministerului de Interne şi Ministerului Afacerilor Externe, pentru a exprima îngrijorarea şi preocuparea faţă de deteriorarea situaţiei de securitate din zonele utilizate de transportatorii profesionişti pentru repaos. În acest context, a fost avansată inclusiv sugestia de a fi avute în vedere eventuale măsuri de siguranţă publică în astfel de zone, astfel încât, pe viitor, asemenea incidente să fie prevenite”, adaugă MAE.

Ambasada României la Paris va menţine dialogul cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile franceze, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară specifică, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de repatrierea trupului neînsufleţit al persoanei decedate şi eliberarea certificatului de deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.